Sok gyomorsavra állítólag jónak kéne lenniük, de nekem mégis ég tőlük a gyomrom, miért?
Figyelt kérdés
Hagyma, Fokhagyma, Alma, Kókuszzsír... ha ezeket eszem ég a gyomrom, pedig lúgosító hatásuk van. Most akkor mi van?2013. aug. 30. 12:45
1/10 anonim válasza:
Fokhagyma nekem is szokott borítani dolgokat, alma viszont jót tesz. Én úgy vettem észre, hogy ha normális a savam, akkor nem okoznak gondot. Viszont ha egy picit is érzem, hogy savasabb vagyok és úgy eszek fokhagymásat, akkor még jobban be szokott tőle durranni.
2/10 A kérdező kommentje:
De akkor higgyek a gyomorégésnek, vagy egyem nyugodtan? Olvastam olyat, hogy a gyomorégés nem feltétlen azért van mert sok a sav. Én most lúgosítást csinálok, ezért fontos lenne a válasz. :/
2013. aug. 30. 13:10
3/10 anonim válasza:
Hagyma, fokhagyma és alma nálam is gyomorégést okoz, sőt még a citrom is, pedig arra is azt mondják, hogy lugosít.
4/10 anonim válasza:
Nem tudom ki mondta, hogy a hagyma, fokhagyma jó a gyomorégésre. Szerintem pont, hogy nem jó.
A lúgosítás meg hülyeség. Ezek a felvetések max azon alapulnak, hogy a savas élelmiszerek a gyomorba kerülve savas közeget alakítanak ki, amit észlel a szervezet és csökkenti a gyomorsavtermelést. De ez nem biztos, hogy mindenkinél hatásos, főleg ha amúgy savtúltengésed van.
A zsíros élelmiszerek azért jók, mert a zsír bevonja a gyomorfalat, és kevésbé marja a sav.
Igyál Salvus vizet, és kerüld a cukros, magas szénhidrát tartalmú ételeket. A glutén és a laktóz intolerancia is okozhat ilyen tüneteket. A kefír viszont nekem bejött gyomorégésre, meg a banán!!! Napi 2-3 banán jelentősen javít a helyzeten.
5/10 anonim válasza:
Ha lúgosítasz, akkor lehet, hogy pont ezért borult fel a savad. Én utoljára 2 hónapja próbáltam lúgosítani, az egésszel csak azt értem el, hogy egy hétig quamatelen éltem, annyira felborult a gyomrom. Amikor kicsit jobban utána olvastam azt találtam, hogy a lúgosítással az a baj, hogy a gyomor savas közeg, ha elkezdesz keményen lúgosító ételeket fogyasztani, akkor ha rendben van a gyomrod csak felborítod a ph-ját és pont a lúgosítás hozza elő a savproblémát. Én egy hétvégén kizárólag olyanokat ettem 2 napig, ami lúgosít és nagyon beteg lettem.. Azóta finomabban közelítek a lúgosításhoz és a savam se szórakozik. Én mostanában letudom annyival a lúgosítást, hogy mizse és szentkirályi vizet iszok, mindkettő lúgos. Én úgy tapasztaltam, hogy nem jó túlzásba vinni a lúgosítást, illetve kalkuláld bele, hogy érzékenyebb a gyomrod, ezért óvatosabban akarj lúgosítani.
6/10 A kérdező kommentje:
Erős savgyógyszereket szedek, ezeket akarom elfelejteni. Reggel nyers krumpli levet iszom, majd citromos vizet. Szóval ha nem szedem a gyógyszert, akkor nagyon savas vagyok, tehát muszáj lúgosítanom.
2013. aug. 30. 14:35
7/10 anonim válasza:
Egyéni érzékenység ez nálad, én pl a citromot nem bírtam lángolt tőle a gyomrom, és nem ment a paradicsom sem, főleg megfőzve, de hagymát sem tudtam enni, szigorú diétát tartottam hónapokig és szedtem a gyógyszert, 3-4 hónap alatt jött rendbe.
8/10 anonim válasza:
7es és neked mostmár teljesen rendbe jött?
9/10 anonim válasza:
úgy értem, bármit ehetsz már?
10/10 A kérdező kommentje:
Azóta nekem megoldódott, gyógyteát is ittam, eleinte krumpli levet és citrom levét.. mára már csak a citrom levét iszom, de úgy érzem az használt igazán végig.
2014. szept. 23. 19:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!