C-VITAMINT mikor kell bevenni? Este lefekvés előtt vagy reggel? Napi 1 tabi.
Tök mindegy. "Este nem mész pisilni"?
A C vitamin nem a hugyhólyagból, henm a gyomorból szívódik :)
Vegyél be naponta többször kisebb adagokat vagy vegyél valami nyújtott felszívódású cuccot. A legjobb, ha sima aszkorbinsavat veszel, azt belekevered 1,5 l vízbe, aztán a nap során megiszod. Ennyi.
aszkorbinsavat felejtsd el, én is szedtem éveken át, hiába próbált a gyógyszerész lebeszélni, üzleti trükknek gondoltam, és nem hallgattam rá, mígnem egyre gyakrabban kezdett égni a gyomrom, pedig figyeltem rá, hogy étkezés közben, minél több folyadékkal keverjem el, satöbbi... miután egyre kellemetlenebbé vált az egész, átálltam inkább egyfajta retard (lassú, fokozatos felszívódású) C-vitaminra, onnan huss, eltűntek a kellemetlen tünetek - úgyhogy mindenkit óva intenék a színtiszta aszkorbinsav közvetlen bevitelétől hosszú távon, mert nagyon kellemetlen mellékhatásokat produkál egy idő után, míg a bevonattal ellátott retard kapszulák megvédik a gyomor nyálkahártyáját a kimaródástól!
és a konkrét kérdésre a konkrét válaszom - amit a háziorvosunk tanácsolt -, a C-vitamint ESTE, lefekvés előtt célszerű bevenni, mert olyankor szívódik fel a leghatékonyabban, lévén, hogy a gyomor olyankor ÜRES!
#6. Légy szíves, írd már meg, hogy végül milyen márkájú és pontosan milyen retard C vitamint szedtél, illetve, ha többet is kipróbáltál, melyikkel mi volt a tapasztalatod és melyik volt a legjobb?!
Előre is nagyon köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!