Hogyan tudnék hízni?

Nekem is hasonló problémám van, egyszerűen nem tudok hízni, de fogyni sem fogyok. Anyukám is hasonló alkat egyébként, biztos Neked is van a családodban hasonló személy.
Évekkel ezelőtt sikerült 2-3 kilót magamra szednem, nagy nehezen, de akkor tényleg azt kell mondjam, hogy szinte egész nap ettem. Mozogni kell, egy kis izmot építeni, és akkor nagyobb lesz az energiaigényed, és amit eszel, jobban beépül a szervezetedbe.
Az interneten meg ezt találtam:
Fontos a fokozatosság az elfogyasztott étel mennyiségének növelésében, mivel ennek hiányában gyomor és bélpanaszok léphetnek fel, a túl gyors súlygyarapodás pedig szervezeted egészét megterheli.
Naponta legalább 5-6 kis étkezésre van szükség, de ha nagyon céltudatos vagy, akár éjjel is felkelhetsz megenni egy-két kefírt, inni egy kis turmixot.
A roboráló (felerősítő) étrendben fontos, hogy a szokásosnál valamivel több fehérjét egyél – ebből is főleg jó minőségűt, könnyen emészthető formában. A legjobb, ha sovány húsok, zsírosabb tejfélék, tejtermékek kerülnek asztalodra.
A tojás is gazdag tápanyagokba, és nagyon sok étel készítése során felhasználható, ez a kreativitásodon múlik.
Cereáliákból, aszalt gyümölcsökből, olajos magvakból is többet ehetsz, mint idáig.
Ha kicsit több zsírt szeretnél felszedni, (és nincsen problémád a vérlipidértékeiddel), bátrabban fogyaszthatsz vajat, margarint, tejfölt és cukrot, cukorral készült termékeket is.
Törekedj az egészséges táplálkozásra és a minél több pihenésre.

Rengeteg oka lehet. A nőknél gyakori pl. a pajzsmirigyrendellenesség, ami komolyan befolyásolja az anyagcsere sebességét. Én megnézném a hormonszinteket (TSH, aniTPO stb.).
És az se biztos, hogy betegség van a háttérben. Egyszerűen alkati adottság is lehet. Semmi gond, ne foglalkozz a sok zsírdisznó magyar lesajnáló véleményével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!