Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért megy a hasam a házitejtől?

Miért megy a hasam a házitejtől?

Figyelt kérdés
Edzés után a legjobb a házitej. Minden edzés után 1 liter házitejet iszok meg. Mivel a harcosok étrendjében megismerkedtem azzal hogy minél érintetlenebb a kaja(kevésbé feldolgozott) annál nagyobb a tápértéke, ezért nem szoktam a házitejet felforralni. Meg kell mondjam hogy a házitej forralva is finomabb (és nem vízízű) mint a bolti zacskós, de így felforralás nélkül még finomabb. Azt leszámítva hogy amit megiszok 1,5-2 óra múlva kijön, nem a legjobb formában. Nagymamám szerint csak hozzá kell szokni. Ti mit tudtok erre mondani, azon kívül hogy lesz aki lehülyéz mert így iszom, stb. Hozzáteszem én legalább nem vagyok olyan hülye hogy nyers tojást eszek hélyastól. A válaszokat előre is köszönöm szépen!

2013. aug. 21. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Tejcukor érzékenység.
2013. aug. 21. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem kell ehhez tejcukor érzékenység. Lehet az is. De az az igazság,h a tej felnőtt ember számára nem a legmegfelelőbb táplálék. Bár úgy tűnik erről már hallottál. Amúgy igazad van,én is nagyon szeretem a házitejet,de ugyanakkor tudom,h nem igazán jó.
2013. aug. 21. 21:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja ezt nem írtam.. még nem vagyok felnőtt. 16 éves srác vagyok.
2013. aug. 21. 22:10
 4/7 anonim ***** válasza:
A tej szempontjából már felnőtt vagy. Van egy enzim aki a tej emésztését segíti és ez kiskamaszkor környékén(10-12 éves)eltűnik a szervezetből.
2013. aug. 22. 06:58
 5/7 anonim ***** válasza:

??? ?!?!?!??!

.., pont pont vesszőcske..

"Edzés után a legjobb a házitej"

NEM

Ezt honnan a tőgyből szoptad? A tej a szarvasmarha borjúnak a legjobb. De te korántsem vagy az, mivel le tudtad gépelni a kérdésedet. Ebben az esetben viszont egy nagyon nem előnyös folyadék neked a házi tej.

Persze hogy finom a házi tej, de kósolnád meg egyszer a légyölő galócát (bio termesztésből valót). Azt mondják utánozhatatlan a zamata..

Az ember nem alkalmazkodott tejfogyasztáshoz, más emlős állat tejéhez, ez ugyan olyan rossz szokás mint.. van pár káros szenvedélyünk..

Próbáld letenni, nem lesz könnyű. Edzés után legjobb pedig a hús lenne.

Hozzá lehet szokni valamennyire a tejcukor emésztéséhez (vagy nem, ez egyén kérdése) de a tejfehérjékhez, azok hatásaihoz (MERTHOGY VANNAK HATÁSAIK) nem lehet.

A nyers tojás max. fertőző lehetne, esetleg, és egy fokkal nehezebben emészthető mint hőkezelve. De természetesebb lenne mint a tej, egyébként.

2013. aug. 23. 12:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Na hát "egyébként" ha nem mondod a húst rá se jövök.. mikor fél kilót eszek meg szinte minden edzés után.. de ez még nekem is új hogy a hús az jó.. -.- a teh meg azért jó faszikám mert edzés után az a legjobb rehidratáló, a kálium és nátriumtartalma miatt! Esetleg ha nem tudod az edzés kimeríti az ásványianyagraktáraidat, ezeket is. De hát van aki azt hiszi hogy vágja az edzést, van aki azthiszi vágja a kaját, meg a többi dolgot. És van aki tudja mi a legjobb az edzés, kajálás szempontjából. Csak az a gáz.. hogy sokan azthiszik ennyi az egész.. pedig az edzés a napod 4% teszi ki összesen, a kajánál meg a sok szar étrendkiegészítőnél, meg koksznál, meg fehérje poroknál 1000x fontosabb a pihenés.. meg az hogy ne szennyezd magad ilyen szarokkal.
2013. aug. 27. 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Tudod milyen sz.arokkal ne szennyezd magad?

Például tejjel.

Ha dehidratálni akarsz és sót pótolni, akkor igyál sós vizet, vagy ásványvizet. Vagy szűrd le a tejet, ha csak h2o és Na, K kell belőle. Ez sós víz. Ezért még nem kell az összes testidegen, autoimmun betegségeket és inzulinrezisztenciát okozó fehérjét megenni (inni), tejcukrot meginni.

A tej egy jó lötty, borjaknak. Embernek sz.ar, edzés után a tejsavó ami neked jó, mert anabolikus.. igazából ez sem jó de van előnye. Hús a normális táplálék.. tejet kismacskák isznak, ezt ne kelljen jobban kifejteni ('_' )

( '_')

Ők is fosnak tőle, mert pont annyira emészthető számukra mint számunkra. A tejsavó proteint legalább megemészted, és felszívódik (sőt, gyorsan) de a tej.. egy fehérjeszegény cukros lé, olyan anyagokkal amiknek legalább annyi keresnivalója van az étrendedben (étrendünkben) mint a sz.ar adalékanyagoknak, műkajáknak.

2013. aug. 27. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!