2/7 anonim válasza:
A nátrium-klorid (NaCl) más néven konyhasót jelent.
3/7 anonim válasza:
Igen, de amit a boltokban lehet kapni, az nem tiszta NaCl egyik sem. (Attól még nem biztos, hogy károsak, kell az a kálium meg jód is, a mennyiség persze nem mindegy, azt meg nem szokták rajta feltüntetni...) TISZTA konyhasót csak gyógyszertárban lehet beszerezni, én úgy tudom.
4/7 anonim válasza:
Ez igaz, én abból indultam ki pontosabban, hogy a napokban olvastam egy cikket a NaCl és a só egyéb összetevőinek fontosságáról egyaránt. A számos tévhittel ellentétben, a sóban megtalálható összetevőkre szükségünk van a szervezet megfelelő működéséhez, a jódhiány például anyagcserezavarhoz vezet és ezt a sóban találjuk meg.
5/7 anonim válasza:
Jól van, akkor megnyugodtam, hogy nem értettük félre egymást.:-))
6/7 anonim válasza:
Nem nem :).
Csak arra gondoltam, hogy sokan kerülik a sót, mert számos betegséggel hozták összefüggésbe, de a lényeg a sófogyasztás mennyiségében van. A túlzott bevitel nyilván gondokat okoz a megfelelő mennyiséggel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!