Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészséges amit most eszek,...

Egészséges amit most eszek, kukoricadara vízben főzve, a tetején Szerencsi kakaópor nyírfacukorral?

Figyelt kérdés

Megkívántam a tejbegrízt, a kukoricadara gluténmentess azért inkább azt, tejet nem szoktam használni azért vízben, egy idő óta kerülöm a cukrot ezért a nyírfacukor, de a kakaópor az jó vagy mást kéne használni helyette?

Egyébként teljesen olyan, mintha tejbegríz lenne! :)

2013. júl. 9. 16:08
 1/2 anonim ***** válasza:
25%

Ha nincs ételallergiád, nem vagy glutén- és tejérzékeny, semmi nem indokolja a kukoricadarát és a vizet. Ha nem fogyózol vagy nem vagy cukorbeteg, akkor a nyírfacukrot sem - de az tényleg egészségesebb, mint a rendes cukor.

Összességében: nincs benne semmi egészségtelen, de ha túlságosan az egészség körül forog az agyad, az egy betegség, ortorexiának hívják.

2013. júl. 9. 16:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Jobb mint a gluténos tejes változat!

De további tények: a kukorica is keményítő, minél inkább kerülni kell (most egészségedre, és belefér).

Keményítőevés mellett nem biztos, hogy a fehér cukor lecserélése drága alternatívára valóban hatásos. Hatásos a xillit, ha eleve szénhidrátszegény, legalábbis keményítőszegény ételt nem cukorral szeretnénk édesíteni. De keményítőt xilittel édesíteni nem biztos hogy valóban hasznos, a keményítő már úgyis nagy vércukorszint emelkedést fog okozni. Ilyet én lekvárral edzés után ettem tömegnövelés alatt.

A kakaópor tökéletes, semmi gond nincs vele.

Egészségedre, és jó hogy figyelsz a tej és gluténmentességre, ez tényleg jó hatású. Ne engedd hogy letörjelek, biztos jobb xilittel a finomság mint cukorral!! Csak én néha nagyon negatív tudok lenni, ettől még te odafigyelsz arra hogy mit eszel és ez a fontos. Majd én is kipróbálom mert jól hangzik, lehet valami kókuszreszelékes-diós változatban.

2013. júl. 10. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!