Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az éhezés fáj? Ha fáj az...

Az éhezés fáj? Ha fáj az éhezés, hogyan lehet -pénz híján- a fájdalomérzetet elnyomni?

Figyelt kérdés
Nagyon félek attól, hogy milyen esetleges fájdalmakkal járhat (majd), ha nem jutok rendszeresen élelemhez. Konkrét éhezésre gondolok, nem fogyókúrákra.

2013. júl. 7. 17:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lehet egyrészt rendszeres segélyt kérni, másrészt lehet egyszeri segítséget kérni. Az utóbbival érdemes kezdeni.
2013. júl. 8. 19:18
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Ha úgy alakul, jól fog jönni ez a tudás (remélem, azért addig változik jó irányba a helyzet, de amint mondtam, fel kell készülni mindenre) (kissé paranoiás és nagyon "negatív", depressziós ember voltam világéletemben, tehát alapállapotom az attól való félelem is, hogy mindent elveszíthetek, ezért is tettem fel ezt a kérdést, mert már nagyon, nagyon régóta foglalkoztatott. Már gyerekkoromban rettegtem attól, hogy hajléktalan leszek -pedig akkor még a középosztályhoz tartoztunk). Beteg dolog, tudom, de ez van. A galambokat nem fogok félni megsütni akkor, ha ott fogok tartani. Megijeszt a lehetősége az éhségnek, a szenvedésnek, de ha nem fáj, akkor a sorsom el fogom fogadni. A gyenge elhullik, az erős megmarad. Ez van. Egyelőre senki meg sem mondaná -nem is olyan a mindennapi életem- hogy milyen a valós helyzetem létbiztonság terén. Jobb, mint másoknak -és sokak szerint nem becsülöm meg eléggé- de az vagyok, ami vagyok, messze, nagyon tökéletlen.
2013. júl. 9. 17:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha most még jólétben élsz (persze ez igen relatív), és ennyire rettegsz, akkor vegyél egy olcsó telket. Kicsit távolabb az infrastrukturától már egész elérhető áron hozzá lehet jutni. Lehetőleg minél több gyümölcsfa, és egyéb magában ellevő haszonnövény (meggy, málna, ribizli, alma, szilva, dió, stb.) legyen rajta. Még jobb, ha egy kis melléképület/faház is van. Megfelelő helyen ilyet akár félmillától kapsz. A gyümölcsök egész nyáron-összel ellátnak kajával. A dió, mogyoró, stb. télre is elrakható. Ha elég fa van a kertbe, egy iciri-pici helységben még meleget is tudsz csinálni a sok lehulló növényi hulladék eltüzelésével.

Nem árt, ha elérhető távolságon belül iható víz van - utcai kút, forrás, stb.

Szóval lehet előre készülni, ha igazán komolyan gondolod.

Ami viszont igazán nehéz ebben, az a magány elviselése... :-(

2013. júl. 15. 20:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Egy súlyos hasnyálmirigy gyulladás miatt 10 napig nem ehettem és 8 napig nem ihattam. Csak élettani sóoldatot kaptam infúzióban. A nem-ivás rosszabb volt mint a nem-evés.

Az éhezés kellemetlen, de nem fáj.

2023. aug. 30. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!