Hogyan táplálkozzak szoptatás alatt, hogy elkezdődjön a súlycsökkenés?
A kisfiam 16 hónapos és még szopik. Nem hajlandó elfogadni tejet és tápszert sem, én pedig nem akarom elválasztani. Viszont szeretnék lassan fogyni, mert kezd zavarni a súlyfölösleg.
Akármit csinálok nem akar beindulni a fogyás, már elhagytam a kenyeret, a tésztát és társait, erre 4 kg vagyok több, mint pár hete. Majdnem infarktust kaptam. Amikor ráálltam a mérlegre.
Van valami jó tanácsotok számomra?
OFF
Ugyanígy vagyok vele, csak nekem már alig van tejem, és 9,5 hónapos a babám. Abszolút tartalékolásra állt a szervezetem. Végig híztam szoptatás alatt, nem is értem, akik fogynak közben, hogy csinálják.
Úgyhogy engem is érdekelnének a tanácsok.
Érdemes lenne mindkettőtöknek egy kivizsgálás, hogy nem okozott-e a terhesség/szoptatás valami gubancot a szervezetetekben!
Pajzsmirigy, egyéb hormonprobléma...
Közben/utána nem ártana, ha 1-2 hétig kajanaplót vezetnétek.
MINDEN ételt és lehetőleg minél pontosabban fel kellene jegyezni benne (mennyiséget is!).
Víztől eltérő folyadékot is!
A szoptatás mindössze 300-500 kalóriatöbbletet igényel a korábbi kalóriaigényetekhez képest. Sokan ezt jócskán felülbecslik.
Nekem most volt átfogó pár irigy vizsgálatom, teljesen rendben van.
Csak vizet iszom, naponta 2-2,5 litert, mert nem szeretem az üdítőket. Az étkezési táblázat jó ötlet, meg fogom csinálni.
Kedves utolsó válaszoló, nagyon köszönöm amiket írtál, igen valószínű nekem sem kerül 300-500 kaloriába a szoptatás.
Azt én is észrevettem, hogy a sport csupán egy csepp kiegészítés a táplálkozás mellett, a szülés előtt rengeteget tornáztam, (Rubint Réka, Capuera aerobic) gyönyörűen tönkretettem a térdizületeimet, pedig minden guggolást, kitörést szabályosan végeztem. És persze ez mellett nekem is sokat korgott a gyomrom, mert csak így müködött. Most annyit tudok mozogni, hogy elsétálunk a gyerekekkel 20 percre lévő bevásárló központba. Mindezt térdvédőben, mert különben úgy csuklik össze a térdem, mint a colostok. Próbálkoztam az Udapteval is, de nálam ez a bármit ehetsz, csak nem mindegy, hogy mikor nem működik sajnos, és tényleg nem vagyok nagyétkű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!