Kannibalizmussal miféle betegségek járhatnak együtt?
Mostanság nézem a Hannibal nevű sorozatot. Tény, eléggé gyomorforgató, de azért felmerült bennem a kérdés: emberevéstől nem kaphat el az ember valami nyavalyát? Mert mintha olvastam/hallottam volna valahol, hogy ettől valami kórt vagy valamit el lehet kapni. Csak nem jut eszembe a neve.
Nyilván nem azért kérdezem, mert félteném az egészségem emiatt, csak egyszerűen kíváncsi vagyok :D
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Kérdező, minden hús csak hús. Minden étkezéskor, amikor kintről anyagot viszel be a testedbe (de minden lélegzetvételkor is) kockázatot vállalsz. Kockáztatod, hogy számodra káros anyagokat is a szervezetedbe juttatsz. Na most ez a kockázat kell az életben maradáshoz. Időnként előfordul, hogy valóban olyan mennyiségű vagy minőségű anyag kerül a testedbe, amelytől krónikus vagy akut megbetegedésed alakul ki. Gondolj egy szalmonella fertőzés esetére.
Na ugyan ez lehet emberevéskor is. Orális úton (elfogyasztva) terjedő fertőzések elégtelen hőkezelés esetén, vagy toxinok amelyek eleve hőrezisztensek a testedbe kerülhetnek. De csirke vagy salátaevéskor is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!