Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a baj a torkommal?

Mi a baj a torkommal?

Figyelt kérdés
Kb. 2-2,5 hónapja lebetegedtem. Fájt a torkom, folyt az orrom, a szokásos megfázási tünetek voltak. Előtte pár nappal éreztem, hogy akárhányszor nyelek olyan mintha minden egyes falat megakadna a torkomon, elég erősen érzem, hogy végigmegy a torkomon és bizonytalanul, nehezebben is nyelek. Ekkor volt a vizsgaidőszakom is. Miután kigyógyultam (orvosnál is voltam mondta, hogy már nem gyulladt a torkom) elmúlt ez az érzés, megint tudtam rendesen nyelni (ekkor lett vége a vizsgáknak is). Aztán kb. másfél-2 hétig nem volt semmi gond. Utána megint elkezdődtek a dolgozatok, érettségi és megint visszajött. Érettségi után mentem nyaralni, koncertekre stb. akkor nem volt megint ilyen gondom. A szórakozás, pihenés egy hétig tartott, még utána 1, másfél hétig nem volt gond. De már megint nehezen nyelek. Nem az, hogy fájdalmasan nyelek, hanem tényleg olyan mintha félrenyelnék minden falatot. Nagyon sokat böfögök és köhögök evésnél. Ivásnál, puhább és nagyon leveses ételeknél (főzelékek, pürék, leves, zöldségek, gyümölcsök) nincs gond. Mit tehetnék? Az orvos nem tudott rá mit mondani, annyit mondott, hogy lehet a stressz miatt van. Viszont a nyaraláson is sokat stresszeltem igaz kaja közbe jó társaságom volt és az elvonta a figyelmemet. Mostanában meg megint pár órát alszok, nagyon keveset iszok, sokat stresszelek a suli miatt.
2013. jún. 8. 14:17
 1/2 anonim ***** válasza:
Amikor stresszes vagy, lehet, hogy sok a savad, refluxnál sokszor vannak hasonló tünetek, de egy gégészhez feltétlen menj el, nehogy súlyosabb baj legyen.
2013. jún. 8. 14:54
 2/2 anonim ***** válasza:
Gasztroenterológushoz kérj beutalót. Ezt tisztázni kell, hogy mi okozza.
2013. jún. 8. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!