A Coca-Colának van valamilyen pozitív hatása? Tapasztalatok?
"A XIX. század végén az eredetileg gyógyszernek szánt ital"
"John Stith Pemberton gyógyszerész 1884-ben készített egy Pemberton's French Wine Coca névre hallgató, borból és kokainból álló italt, egy úgynevezett cocawine-t.[1] Italát valószínűleg egy Angelo Mariani nevű korzikai vállalkozó hasonló összetételű és nagy népszerűségnek örvendő Vin Mariani-ja alapján keverte ki. 1885-ben Atlanta városa és a környező Fulton megye alkoholtilalmat vezetett be, így hát Pemberton nekiállt egy alkoholmentes, szénsavas változat kidolgozásának."
A wikipédiáról szedtem. Most ittvan mellettem egy kólásüveg, nem Coca-Cola, de kóla, ezek vannak benne: "víz, cukor, szén-dioxid, színezék, foszforsav, koffein, terméseztes aromák. A felsorolás alapján nincs benne semmi egészséges, a vizet kivéve :D
Élénkítő ital akarna lenni (eredetileg). Anno még koffein helyett kokalevél kivonat volt benne(amiből a kokain is készül), csak ezt ugye betiltották(még most is van benne, csak kivonják belőle a toxikus anyagokat - a Coca-Cola az egyetlen cég, amely legálisan importálhat be az USA-ba kokalevelet).
Valószínűleg nincs benne semmilyen más növényi anyag(ezt valszleg sose tudjuk meg, mert a receptje titkos), csak szintetikus ízesítők meg víz. Kib*szott egészségtelen, meg nem innám.
Minden anyagot használnak gyógyszerként.
Ha látnátok az ősi kínai (taoista) patikás könyvet, több ezer növényi, állati rész, ásványok hatásait írták le már igen régen.
Nyilván egy cocacólának is van hatása a szervezetünkre.. azon túl hogy cukros lötty.
De konkrétan pozitív hatás.. élénkít, gyömbérrel együtt igen jó energiaital készíthető belőle.. de én inkább kávépárti vagyok (egyébiránt meg zöldtea).
Nekem amikor hasmenésem volt(kihánytam a vízet is)
a doktor colát adott,de azt mondta keverjük ki egy kiskanállal belőle a legtöbb szénsavat.
Nem tudom miért adta,de csak félóránként ihattam és egy egészen kispohárral ráadásul lassan kellet meginnom(kanalazva)
szóval valami hatóanyag lehet benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!