Mi történhet velem, ha nem iszok eleget?
Kiszáradsz.
hu.wikipedia.org/wiki/Kiszáradás
A nagyon KEVÉS VÍZ nem jó kiválasztószerveidnek sem, fukciójuk csökken, a tested nem tudja kiválasztani megfelelően a méreganyagokat...
Próbálj meg többet inni... Az alacsony ásványi anyag tartamú vizeket könnyebb inni (véleményem szerint)
Próbálj meg tudatosan "többet" inni. Vigyél magaddal a nap folyamán egy 1,5-2 literes flaskát(így tudod mennyi vizet iszol meg egy nap), és szoktasd rá magad hogy minden fél-egy órában megiszol egy nagy hörpintést. Így könnyű lesz, próbáld ki!
A javaslatom, hogy a napi folyadékmennyiséget hacsak lehet tornászd fel napi min. 2 literig, de ennnél is több folyadék, tiszta víz, se árt meg a szervezetnek, sőt! hálás lesz érte. :) pl.sokkal későbben fogsz ráncosodni.
Szia!
Elmesélem a sztorimat röviden:
Nem ittam eleget, csak akkor ittam egy-két decit, ha már szomjas voltam. Apukám mindig megivott 2litert naponta. Mert neki már volt veseköve és ezért fontos volt neki. Kiderült, hogy örököltem a vesekőre való hajlamot tőle, s mivel nem ittam eleget, ez későn derült ki. Azóta is küszködök a kövekkel! Az urulógusom szerint azért, mert kicsi korom óta nem ittam elég folyadékot! :(
Most napi 3litert iszok, télen-nyáron....vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!