Ha nagyon sok sót teszek azokba az ételetekbe amiket megeszek az baj?
Mindig minden ételt megsózok,kivéve az édeseket,
nagyon sok sót teszek,sokszor kérdezték már tőlem,hogy tudom így megenni,de nekem csak sok sóval esik jól..
az nagy baj ? lehet valami bajom ?
Magas vérnyomás betegségre befizetsz sajnos, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy kialakul. A só vizet tart vissza a szervezetben, ami rontja a keringést, azaz terheli a szívet.
Bizonyos vese betegségeknél is kifejezetten hátrányt jelent, meg is tiltják a só fogyasztást.
Ezt nem tudtam...
de nem tudom,hogy szokjak le erről,sajnos már annyira sok sót teszek,hogy falok egyet az ételből,teszek bele sót,jó sokat,még egyszer falok belőle megint teszek és így tovább...sokszor az ételben csak a só ízét érzem,de anélkül nem tudom megenni :(
Vizet alig ha 2 pohárral iszok egy nap.
2-odik válaszló
lehet igazad van...édesanyám azt mondja,hogy a pajzsmirigy betegségem miatt eszek ennyi sót,
Volt amikor 2 évig csak olyan ételeket ettem amikben egyáltalán semmi só sem volt...
az elsőnek nincs igaza, a tizta só fontos!!!
Értem,
köszönöm a válaszokat !:)
Nem lehet, hogy NaCl hiányod van (manapság ez könnyen elérhető, hiszen nem sót árulnak a boltban)?
Tehát valószínűleg azért ártasz a sok sófogyasztással, mert valójában káliumot eszel és ezért is akarja a szervezeted, csak épp a nacl sót , továbbá ezért érzed, hogy nincs szükséged sok vízre naponta, mert a tévhittel ellentétben a nátrium hiány emeli a vérnyomást, azaz a nátriumcsökkentett sók, mert vizeletet ürít a szervezet, hogy fent tartsa az egyensúlyt, ezáltal megemelkedik a vérnyomás, mert besűrűsödik a vér!
Egy vérképet kellene csináltatnod!
A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 140 - 144 mmol/l a vérben, az orvosok szerint 135-140 már jó, de valójában az már régen hiányállapot! A kálium pedig 4-5mmol/l kell lennie!
Ez csak egy tanács, illetve gondolat, lehet, hogy nem ez a bajod, egy orvossal jó lenne beszélned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!