Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Pár napja evés után hányingere...

Pár napja evés után hányingerem lesz, ami kb.30 perc múlva enyhül. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Csak egy keveset bírok enni, úgy érzem hamar megtelik a gyomrom és igazából nem kívánok semmilyen ételt. Ma is ebédre ettem egy keveset és után hányingerem lett kb. fél óra volt mire enyhült + evés után gyakori böfögésem is volt. Valamint úgy érzem legtöbbször hogy éhes vagyok, hiába ettem üresnek érzem a gyomrom. Gondoltam a gyomorsavra de nem ég a gyomrom és nem jön vissza a sav a nyelőcsőbe. Attól még lehet hogy a sav okozná? Egyébként semmi más bajom nincs, nem vagyok beteg, csak ez a hányinger. Estére már semmi bajon nincs, délelőtt érzem ezt inkább. Terhesség kizárva. 25/L

2013. máj. 7. 12:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Cicám, te most a gyomorfekélyről beszélsz. Mi meg nyombélfekélyről... nem azonosak ám a tünetek.
2013. máj. 7. 13:24
 12/21 A kérdező kommentje:

"A nyombélfekély tünetei

A fájdalom az étkezés után 2-3 órával jelentkezik főként gyomorszáj tájékon, de néha a jobb bordaív alatt is jelentkezhet. Ennek oka az, hogy étkezést követően 2-3 órával már kiürül a nyombél és a gyomorból beáramló sav marja a fekélyt. "

na rá ez nem igaz, mert követlen evés után pár perccel már hányingerem lesz és nem 2-3 órával utána, épp hogy addigra már semmi bajom, délben ettem és már kezd jobb lenni.

2013. máj. 7. 13:27
 13/21 anonim ***** válasza:
Én most is azt gondolom, hogy az epéd van egy kicsit túlterhekve. Igyál sok folyadékot és a rennié majd sedít.
2013. máj. 7. 13:54
 14/21 anonim ***** válasza:
34%

Persze, mert ezt olvastad... Én személyesen ismerek olyan embert, akinek nyombélfekélye volt. Nem mindig a tankönyvi típusos tünetek jelentkeznek, de biztos jobban tudod.

Gyógyulást!

2013. máj. 7. 14:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mint ahogy az elején már írtam,volt nyombélfekélyem.Pont ilyen tünetei vannak. 2 évig alig ettem valamit,az étkezések utáni hányinger miatt. Gyomorfekélyre jellemző,h az étkezés csökkenti a panaszokat. Mindenképpen szükség lenne gastroenterológiai kivizsgálásra! Ne sajnáld rá az időt!

Amit a Rennie-ről írtam komoly,nem a legjobb gyógyszer!

2013. máj. 7. 14:19
 16/21 A kérdező kommentje:
Ha nem múlik elmegyek orvoshoz, csak az a fura még benne hogy délutánra, estére semmi bajom, enni is tudok, sőt még reggel is jól vagyok, megiszom a kávém még akkor is. Ebédelni nem birok, pár napja alig eszem főt kaját, mert nem esik jól nem kívánom, szinte csak kényszerből ebédelek hogy legyen valami bennem mielőtt megyek dolgozni.
2013. máj. 7. 14:24
 17/21 A kérdező kommentje:
A mellkasomnál a szegycsontnál érzek égő érzést, azt írják hogy az refluxra utal.
2013. máj. 7. 14:32
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen,utalhat arra,de másra is. Ki kéne vizsgálni.
2013. máj. 7. 14:42
 19/21 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is hasonló problémám van mostanában, neked aztán kiderítették az okát?
2016. jan. 29. 13:53
 20/21 Anita Szabolcsi válasza:
Camatel minit vegyélbe az nagyon jó nekem is az hatot azt azt javasolom.
2017. dec. 18. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!