Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi répát lehet megenni...

Mennyi répát lehet megenni egy nap?

Figyelt kérdés
Sokat mondják, hogy a répa egészséges, de ugye jóból is megárt a sok. Mi az a mennyiség ami felett már nem egészséges a répafogyasztás?

2013. ápr. 24. 11:26
 1/3 anonim ***** válasza:
szerintem nem tudsz annyit megenni. azt mondják, hogy a répától besárgulhat a bőröd, de ehhez csak ezt kell enned, és napokig. amúgy kalória ha jól tudom semmi sincs benne, és van benne vitamin, amiből ha túl sokat eszel, azt úgyis kipisiled.
2013. ápr. 24. 11:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát ez érdekes kérdés, mert sok beta-karotin van benne, ami ugye az A vitamin provitaminja. Az A vitamin zsírban oldódó, raktározzuk is szép számmal, viszont a természetes úton bevitt beta-karotinról nem állapították meg, hogy bármilyen negatív hatással is lenne a szervezetre.
2013. ápr. 24. 11:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Igazából nekem is ez a sárgulásos dolog rémlett, de ha már besárgul az ember az ugye nem jó, ezért kérdeztem, hogy mennyire lehet káros. Egyébként meg ugye azt mondják, hogy nagyon egészséges és szeretem is. Viszont ahogy a második válaszoló is említette az egy dolog, hogy A vitamin.
2013. ápr. 24. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!