Kínai zöld tea, vagy japán zöld tea?
Melyik az egészségesebb?
Azt tudom, hogy tartósítás szempontjából az egyiket pirítják, másikat gőzölik, de nem tudom, van-e különbség egészségügyi szempontból a kettő között. Illetve azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet japán zöld teát vásárolni, mert én bármerre jártam, eddig csak kínait találtam.
Hát egészségügyi szempontból szerintem egyformák. Mind a kettő nagyon egészséges. Ahogy te is írtad a tartósitásban térnek el. Valamint az ízvilágük teljesen más.
A japán zöldteák nagyrészt már gépi feldolgozásuak, a kéziek olyan drágák, hogy külföldön ritkán lehet kapni.
A kínai zöldeknél több a kézi feldolgozásu és általában még így is olcsobbak a japánoknál (persze ez az olcsóbb munkaerőnek köszönhető).
Én személy szerint a japánt jobban szeretem.
Ha budapesti vagy a Hanami teaházat tudom ajánlani. Rengeteg féle teájuk van japán is kínai is, nagyrészt kistermelőktől rendelik. Nagyon tudom ajánlani őket.
www.hanami-teahaz.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!