Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kínai zöld tea, vagy japán...

Kínai zöld tea, vagy japán zöld tea?

Figyelt kérdés

Melyik az egészségesebb?

Azt tudom, hogy tartósítás szempontjából az egyiket pirítják, másikat gőzölik, de nem tudom, van-e különbség egészségügyi szempontból a kettő között. Illetve azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet japán zöld teát vásárolni, mert én bármerre jártam, eddig csak kínait találtam.



2013. ápr. 13. 00:16
 1/2 anonim válasza:

Hát egészségügyi szempontból szerintem egyformák. Mind a kettő nagyon egészséges. Ahogy te is írtad a tartósitásban térnek el. Valamint az ízvilágük teljesen más.

A japán zöldteák nagyrészt már gépi feldolgozásuak, a kéziek olyan drágák, hogy külföldön ritkán lehet kapni.

A kínai zöldeknél több a kézi feldolgozásu és általában még így is olcsobbak a japánoknál (persze ez az olcsóbb munkaerőnek köszönhető).

Én személy szerint a japánt jobban szeretem.

Ha budapesti vagy a Hanami teaházat tudom ajánlani. Rengeteg féle teájuk van japán is kínai is, nagyrészt kistermelőktől rendelik. Nagyon tudom ajánlani őket.

www.hanami-teahaz.hu

2013. ápr. 13. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2013. ápr. 13. 10:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!