Milyen ételek tartalmaznak sok antioxidánst?
Kicsit hosszú :)
C-vitamin
Legtöbb zöldség és gyümölcs, különösen citrusfélék, fekete ribizli, eper, paradicsom, zöldpaprika, brokkoli, csipkebogyó, kivi
E-vitamin
Napraforgóolaj, napraforgómag, szezámmag, mandula, mogyoró, mogyoróvaj, avokádó, olajos hal, tojássárgája, brokkoli, kelbimbó, búzacsíra
Szelén
Gabonafélék, avokádó, lencse, paradió, hús, hal, tejtermékek
Réz
Gabonafélék, dió, máj, rák, kagyló, osztriga, olajos magvak, gomba, kakaó
Mangán
Búzacsíra, kenyér, gabonafélék, dió, barna rizs, hüvelyesek
Cink
Osztriga, vörös hús, földimogyoró, napraforgómag, kenyér, dió, tojás
Béta karotin
Sárgarépa, piros paprika, spenót, paradicsom, mangó, sütőtök, sárgabarack, sárgadinnye, zöld levélzöldségek
Alfa-és gamma-karotin
Piros gyümölcsök, vörös és zöld színű zöldségek
Canthaxantin és likopin
Paradicsom, görögdinnye
Flavinok és polifenol
Gyümölcsök, zöldségek, tea, kávé, vörösbor, fokhagyma, hagyma
Allicin saponins
Fokhagyma, hagyma, póréhagyma
Glucosinolates
Brokkoli, karfiol, káposzta, kelbimbó
D-limonén
Citrusfélék, narancs, grapefruit, citrom
Ellagsav
Szőlő, eper, cseresznye
Kvercitin
Hagyma, fokhagyma, alma, szőlő
Fenolok, resveratrol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!