Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha epeműtét (hólyag eltávolítá...

Ha epeműtét (hólyag eltávolítása történt) után nem tartom a diétát annak milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés
Jelenleg semmi új nem okoz panaszt emiatt kérdezem, hogy akkor meddig kell még óvatoskodni és miért, ha bír mindent a gyomrom?
2013. ápr. 2. 10:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs panasz, akkor nincs gond.
2013. ápr. 2. 10:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak mert olvastam valahol hogy ha nem tartod a diétát az elején később az epevezetékbe nőhetnek kövek ismét. A kórházban meg azt mondták ez nem így van. Akkor most mi az igaz?
2013. ápr. 2. 11:06
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Valóban keletkezhetnek kövek, de az más téma. Epeműtét után azt szabad enni, amit az ember probléma nélkül meg bír enni. Szerencséd van, mert én már két éve túlvagyok az epeműtéten, és még sok mindent nem bírok enni.
2013. ápr. 2. 11:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért kell ilyenkor diétázni, mert a májadat kell kímélni. Levették róla az epét, van a májadon egy seb, aminek be kell gyógyulni. Később az epevezeték ki fog tágulni és új hólyag keletkezik majd. Örülj neki, ha semmitől sem görcsölsz, de óvatosan, mert a májadat kíméled most, 2-3 hét szokott lenni.

Után kitapasztalod, mitől görcsölsz, mitől nem, de ha laparaszkóppal műtöttek, akkor valszeg semmivel sem lesz bajod többé.

2013. ápr. 2. 11:48
 5/11 A kérdező kommentje:
Azzal műtöttek, igen. Bő olajban sültet nem eszem, ahogy hagymást (attól görcsöltem egyedül csak a műtét előtt) , fokhagymást, ers fűszereset sem, de pl. tejet, csokit, paradicsomot már ettem és minden oké
2013. ápr. 2. 12:15
 6/11 anonim ***** válasza:
31%

Utolsó, te amúgy miről is beszélsz? Nem az epét műtik, hanem magát az epehólyagot! A májhoz hozzá sem érnek!

Epehólyag meg nem fog még egy kialakulni, az epevezeték sem tágul ki..

2013. máj. 4. 12:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem sok epeműtéted volt még neked sem...
2013. máj. 4. 14:34
 8/11 anonim válasza:
89%

te jó isten. és én még azt hittem ez nem a majmok bolygója, tévedtem.

1, bármit ehetsz, nem lesz epegörcsöd, mert NINCS epehólyagod... lehetséges következmények: hányás, büfögés, hasmenés, puffadás.

2, NEM NŐ ÚJ EPEHÓLYAG TE PARASZT! A közös epevezeték sem veszi át az epehólyag szerepét, csak a megnövekedett használattól-folyamatosan csorog benne az epe, nincs hova mennie, csak a patkóbélbe, így sokszor ereszt a szája- kitágul, és így több epét tud magában tárolni, de ez a közelében sincs annak amit egy epehólyag eltud tárolni, és a funkciója sem olyan. ez nem fog neked úgy működni SOHA mintha epehólyag lenne. ha itt kialakulna újabb kő, -ami ritka- nem műtét, hanem ERCP vel, gyomor tükrözéses úton szedik ki.

Engem műtöttek epével! :)

2013. júl. 19. 15:08
 9/11 anonim válasza:
még valami. a máj és az epehólyag között van egy úgynevezett kötőszövet. erről égetik le a hólyagot, ergo a máj csak minimálisan sérül, ha egyáltalán sérül...
2013. júl. 19. 15:10
 10/11 anonim válasza:
A máj veszi át valamilyen szinten az epehólyag szerepét. Az a leggyorsabban regenerálódó szervünk és több funkciót is ellát. Nekem 2 éve volt műtétem és mivel elrontották a mai napig szívok mint a torkos borz.
2013. okt. 31. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!