Lehet, hogy a barátnőm anorexiás lesz! Mit tegyek?
Attól stresszel, hogy hízni fog? Vagy, mert "kövér" és a többiek mit szólnak majd hozzá?
Mindenképpen kéne neki segíteni, nálam tipikusan így kezdődött, aztán a végén már durván elfajult.
Ha szédeleg és már gyengül, az előbb-utóbb el fog múlni, mert hozzáfog szokni a szervezet, és ha már nem fogja ezeket érezni, tovább fogja folytatni és mélyre le fog süllyedni. Tipikus tini "járvány".
Szólni kéne a szüleinek, hogy nem nagyon eszik, vagy, ha ezt így nem szeretnéd, akkor pl olyan megjegyzéseket, hogy látod, hogy a lány(név) már itthon reggelizik, és hogy hogy irigyled, hogy tud ő ilyen korán enni stb stb, és akkor a szülők hátha szólnak, de hát itthon nem eszik, te meg erre tudod mondani hát a suliba se. Ha ez nem kelti fel a szülők érdeklődését, akkor ott is baj van.
Mond neki, hogy milyen sok vitamin meg rost kell ebben a korban, főleg hogy sokat sportol, tanul. Mond neki, hogy olvastad, hogy aki sporolt több zöldségre, húsra, halra, tojásra van szüksége, és hogy ezekkel tartják karban magukat a sztárok, ettől lapos a hasuk stb. Lehet egy kicsit szerintem kamuzni, hogy minél jobban elhiggye, hogy kell enni, és ha megfelelő arányban eszik mindent, nem lesz gyenge, jobban fog teljesíteni és jó alakja is lesz.
Mintha engem jellemeztél volna, ugyanennyi centi vagyok, ugyanennyi kiló és én is mindig azt mondom hogy vastag a combom a sok sport miatt és ez miatt én is bő cuccokat hordok. És voltam anorexiás. Szerintem mond el neki, hogy ez mivel jár ha tovább folytatja, milyen következményei lesznek. Én is hazudtam otthon, hogy ettem a suliba csak, hogy otthon ne keljen ennem , egyre kevesebbet ettem, koplaltam. Ennek az lett a következménye, hogy lefogytam 11 kilót és mivel nekem is testkép zavarom volt nem láttam sok változást, ha nincsenek akik segítenek és mellettem állnak akkor lassan már kórházban kerültem volna. És ha utána elkezd majd enni sokkal rosszabb lesz, én is elkezdtem és már nem ehetek annyit és amit akarok mert hízok. Régen mikor még nem koplaltam ehettem csokit, mindent mert megvolt az a súlyom amitől nem híztam tovább, de mivel felborult a koplalásom miatt az anyagcserém meg minden ezért most gyorsabban hízok illetve már a bőröm sem feszes. Szóval ez után már örülnék neki ha soha nem kezdtem volna bele ekkora hülyeségbe...bár teljesen nem tudom elfogadni magamat, de koplalni nagy butaság, én most életmódváltással, egészséges táplálkozással próbálkozom:)
Jaa, és én azért kezdtem bele mert meg akartam felelni valakinek, aki megemlítette hogy kicsit fogynom kéne...lehet neki is hasonló van, próbálj beszélni vele erről:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!