Lehet REFLUX idegi alapon?
Figyelt kérdés
2013. márc. 15. 17:24
11/18 anonim válasza:
Kedves kérdező!
A refluxot nem a sok sav, hanem a kevés sav okozza. Írjad csak be a googliba, és mindjárt megérted, hogyan. Nehogy fordítva kezeld magadat, bár bízom benne, az orvos tudja, hogy mit csinál.
12/18 anonim válasza:
Bocs az utolsó hozzászólásodról lemaradtam.Akkor esetleg a hasnyálmirigyedet is kivizsgálhatnák.Bár a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy közvetlen összefüggésben van így ajánlom hogy a biztonság kedvéért egy endokrinológus is vizsgáljon ki és bulizd ki magadnak a nyaki ct-vizsgálatot valahogy.Lehet befele növekedő göb vagy struma.De ez csak egy tipp.
13/18 A kérdező kommentje:
A strummát látták volna...hasnyálmirigyem hát nemtudom, mikor bekerültem a kórházba ez vicces volt mert aztmondták hasnyálmirigygyulaldásom van koplaltattak egy hétig aztán kiderült nincs is gyulladás csak magas volt az amiláz lipáz értékem, de aztmondták biztos a savtúltengéstől. Na szóval szerintem ez egyértelmü reflux ha belegondoltok hisz savtúltengésssel voltam kórházba, 3vée vagyok pánikbeteg azóta 20x voltam kórházba semmi bajom nem volt soha csak pszichés....ééés ugye a torkom is azóta szar hogy savtúltengésem volt, ahhoz köthető. nemhiszem hogy véletlen lenne....ez tuti nem pajzsmirigy, mert érzem hogy szar a nyálkahártyám a torkomban néha kapar is...
2013. márc. 15. 17:54
14/18 A kérdező kommentje:
hát az hogy a refluxot a kevés vagy sok gyomorsav okozná e azt inkább vitatnám nem mondom hogy a kevés nem mondom hogy a sok, fene tudja...inkább az hogy valami miatt nem záródik jól a gyomorszáj. ez meg lehet ugye idegi alapon is. nem kell ahhoz sok sav...nekem az ideg annyi mindenre rá ment már sajnos 19évesen hogy azon se csodálkoznék ha a gyomorszájam nem zárna jól. és ezen csak én tudok magamnak segiteni, a gyógyszerek nem nagyon.
2013. márc. 15. 17:57
15/18 anonim válasza:
Nekem nem vették észre első körben a pajzsmirigy megnagyobbodást mivel nem volt túlságosan nagy és sunyin befelé növekedett csak a bal oldalon és nyomni kezdte a légcső,nyelőcső körüli izmokat,vénákat,idegeket.Még a hormonszintem is rendben volt.Viszont mivel hosszú ideig nem tudták diagnosztizálni a hasnyálmirigyemet is megzavarta.Emiatt néha sok gyomorsavam lett.Enyhe gyomorgyulladásom és időnként éreztem a refluxot és a patkóbélszakaszomon is problémát okozott.Illetve enyhe idegi problémák.Mindezt fellángolásszerűen hol voltak jobb heteim hol majd beledöglöttem úgy kész voltam már mert két évbe telt mire rájöttek és azt is magánklinikán.Mellesleg pánikbetegségre fogták a dolgot és stresszre kaptam is rá a pszicho dokitól az egyre durvább gyógyszereket,amelyik nyugtató hatása miatt enyhítették is a nyomás okozta tüneteket.
16/18 A kérdező kommentje:
ÁÁÁ nemhiszem hogy nekem ilyenem lenne.... én ezt lassan több mint 1éve érzem ééés ez nem gombóc szerü nem is fáááj csak mintha szétlenne marva a torkom, ez tuti reflux csak az okát nem tudom... nekem nem ez okoz idegességet, nekem az idegesség okozhatta ezt!!! nézdcsak mit találtam :
Több évtizedes, széleskörű (csak kevéssé ünnepelt) tudományos irodalom bizonyítja, hogy a reflux valójában stressz-betegség, ami a nyelőcső-gyomor működési zavarát eredményezi.
2013. márc. 15. 18:20
17/18 anonim válasza:
A lenyelt étel a kevés sav miatt nem tud megemésztődni, és ezért nem tudja elhagyni a belek felé a gyomrot. De mivel csak egyre telik, fölfelé igyekszik eltávozni. Viszont már egy kevés savat is kapott, ezért van a torokban a savas íz. Érdemes neked elolvasni, mit ír erről a házipatika, vagy bármelyik gasztroenterológus, főleg ha magad szeretnéd magadat gyógyítani, diétával. Ezért írtam neked, hogy nehogy fordítva kezeld meged.
18/18 A kérdező kommentje:
nemtudom mi ez de nagyon félek előbb vmi rosszat éreztem a torkomban, valami a nyálkahártáymat ingerli nemtudom mi ez vagy csak enynire érzékeny lett??? :(
2013. márc. 15. 18:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!