Megbolondult az emésztőrendszerem? Vagy én tettem tönkre? Esetleg csak túl érzékeny vagyok?
Kicsit bután tettem fel a kérdést,utólag is bocsánat érte.
A kérdés arra irányult volna,hogy teljesen meg van bolondulva az emésztésem.Sosem voltam az a fajta aki képes csak hetente egyszer nagydolgot végezni,de mégcsak az sem aki 2-3 naponta.Nekem napjában minimum kétszer el kell mennem,ami lássuk be,igencsak kellemetlen,főleg ha suliban,munkahelyen,vagy az utcán,baráti társaságban,de a legrosszabb ha olyan helyen jön rám,ahol nincs wc.Mert nincs beprogramozva a szervezetem,jön amikor jön a legdurvább helyzetekben,mert ugye úgy vagyok beállítva,hogy ha izgulok vizsga vagy bármi miatt,akkor is rám jön.Másnak csak izzad a tenyere,na nekem izzad,hevesen ver a szívem és pluszban még ez is.Ez még egy fokkal kellemetlenebb,hiszen vizsga közben nem mehetek ki...
Mióta megszülettem rossz az emésztésem,az utóbbi 5 évben viszont borzalmas.Először is mindenre érzékeny vagyok,puffadok bármennyi gyümölcstől,zöldségtől,tejterméktől,csokitól,chipstől,magvaktól,szénsavastól,zöld teától,gyümölcslétől,főzeléktől,szinte mindentől.egy dolog van amitől nem,az a natúr hús.E mellé pluszban jön,hogy van ami még hasmenést is okoz pluszban,a tejtermékek,levesek(!),csoki,a gyümölcsöktől...minden kiüt.5 éve volt egy végbél menti sipoly műtétem,belső varrattal,húztak-vontak,azóta a visszatartás is nehezebb.A műtét utáni első hónapban,volt,hogy csak úgy kicsusszant a puki,ami irtó kínos volt.Azóta még rosszabbul élek meg mindent.Úgy érzem nem tudom visszatartani és rohannom kell azonnal,mert ha nem lezsibbadok és levegőt is alig kapok.Fogyókúráztam...anyum erre fogja,hogy ettől borultam így fel,de hát már a fogyi alatt is puffadtam és ment a hasam mindentől.Nem volt brutális igaz 18kg-ot leadtam,de vissza is jött 25kg.Jojózik a súlyom,hol leadom,hol visszahízom,pedig nem eszem többet,sőt tényleg alig eszem...gyerek adagokat eszem és kész,de mégis fel fel jön a sok kiló.Decemberben elkaptam valami vírust,nah azóta ez az egész emésztés dolog egy pokol.Úgy szedem a hasfogót mint más a vitamint,alig merek kimenni a lakásból hasfogó nélkül,mert azon nyomban elkezd menni a hasam.Dokinak mondtam(akkor főleg utazásoknál jött ez),azt mondta lehet vastagbélrák is akár...de lenyugtattam,hogy csak utazás előtt jön elő,mert már fel akart küldeni tükrözésre.Lehet jobb lett volna elmenni,mert most már nem érek rá.A többi tünetem viszont nincs meg,tehát nincs lázam, bár néha vérzek,de hát az évente egyszer ha megerőltetem magam és megreped a műtét helye,agy valami hasonló.Teljesen kész vagyok már,a sok mindig rámjön érzéstől pedig egyre csak frusttráltabb leszek.
Nincs valakinek valami tippje,mit csináljak?El kellene mennem gasztroenterológushoz?Vagy ki-mi?Persze tudom,hogy már rég mennem kellett volna,de jól esik a megerősítés...:)
Előre is köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!