Melyik az egészségesebb? A ketchup vagy a mustár?
KETCHUP
Mi van benne: paradicsom, állománymódosító anyagok, néha tartósítószer.
Ami miatt ne fogyassza: még akár állati fehérje is lehet benne, elvégre nem lehet az összes leszedett zöldséget egyenként átvizsgálni, így aztán minimális százaléknyi állati fehérje, pár szerencsétlen bogár bekerülhet az aprítógépbe. Amúgy a ketchupba sokszor csak a minden másra alkalmatlan paradicsom kerül.
Mustár:
Hosszú ideje tudományosan is bizonyított tény hogy a mustár felhígítja a nyákot, és megkönnyíti a légzést a megfázás és az influenza idején, Mára azonban az is kiderült, hogy ez a fűszer jóval sokoldalúbb. Olyan különféle vegyületeket tartalmaz, amelyek lenyűgöző gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek.
A mustár..
De egyébként az miért baj, ha a kecsapba állati fehérje kerül? :D
Mindkettő lehet cukrozott sz.ar is, de lehetnek jók is. Igen, a mustár egyébként gyógynövény.
A paradicsom meg egyébként burgonyaféle, lektineket tartalmaz, és a halál rozsdás kaszája sem tudja, hogy amelyik fajtából a ketchupot csinálják mekkora lektintartalommal bír. Ezek az anyagok hőstabilisak, hááát.. annyira azért nem jó, bár keveset eszik belőle az ember, a cukor miatt mindenképpen para. De a mustár is, ha cukrozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!