Miért van rossz előítélete sok embernek a vegetáriánusokkal kapcsolatban?
Nagyon unatkoznak egyesek, és túl sokat foglalkoznak másokkal és olyan dolgokkal, amikhez semmi közük.
Nem tök mindegy, hogy ki mit eszik? Én nem vagyok vega, csak a húst nem szeretem és elég keveset eszek, már ezért is be-beszólnak.
Egyetlen kényes helyzet van, amikor tényleg kissé problémát okoznak a fullvegák, ha vendégségbe mennek, és a házigazda nem tudja, hogy valaki vega. Vagy tudja, de nem sikerül igazi vega kaját készítenie, és még a vega van megsértődve. De szerintem ez a ritkább...
Azért a legtöbben tudnak maguknak ennivalót találni...
Azért, mert ha a vegetáriánusnak lenne fogalma a biológiáról és az emberi testről, akkor nem lenne vegetáriánus. Minden élőlénynek a táplálkozása hosszú időn át alakult ki. ha ezt megerőszakoljuk, akkor károsítjuk a saját szervezetünket. A vegetáriánusok általában egy psichés zavar miatt erőszakolják meg a táplálkozásukat és ezzel a saját szervezetüket. Én még nem találkoztam olyan nagy fizikai igénybevételt igénylő sportolóval, aki vegetáriánus lett volna. Komoly fizikai tevékenységet tartósan nem lehet csupán növényi eledellel biztosítani. Nem véletlen, hogy a növényevő állatok a testsúlyukkal összemérhető mennyiségű táplálékot fogyasztanak, hogy a szükséges energiamennyiséget biztosítani tudják.
A növényevő állatok szervezete teljesen másként működik, mint a ragadozóké. Az ember mindenevő, mert a szervezete így alakult ki az evolúció folyamán. Bizonyos vitaminok - amikre az embernek feltétlenül szüksége van, - csak zsírokban oldódnak.
Egyetlen orvos, vagy egészségügyi szakember nincs, aki helyesli a vegetáriánus étrendet. (Ha csak nincs benne bizonyos szintű állati fehérje, zsiradék, - tojás, tej - de az már nem vegetáriánus)
2 'vega' ismerősöm van, egyik osztálytársam volt, a másik a munkatársam. Mind a ketten próbálnak téríteni, a munkatársam ebédnél, folyamatosan hangoztatja, hogy mennyire egészségtelenül étkezünk. Ehhez képest, nyáron sonkát és a pörköltet dugiban ette.
A volt osztálytársamról nem beszélve, aki kiránduláson két pofára tömte magába a kolbászt...
Semmi bajom a vegákkal, az álszent vegákkal van bajom, akik folyamatosan zúdítják felém az igét.
Lelkiismeret-furdalást keltenek a mindenevőkben. Fanatikus állatvédők, akik inkább a növényevő állatokkal azonosulnak, mint embertársaikkal, akik ártatlan állatokat esznek.
Bocs, de túl sok rossz tapasztalatot szerzetem.
Táplálkozástudománnyal foglalkozom, hogy a fenébe ne ítélném el előre azokat, akik önszántukból lemondanak az egyébként viszonylag fontos állati eredetű táplálékok fogyasztásáról?
Mellébeszélés az állatvédelem, mert általában csak az evésnél figyelnek erre. Hogy a sminkcuccot éppen állatokon tesztelték, az már elkerüli a figyelmet.
Heti 1-2 nap húsevéstől sem okozna sok szenvedést a világban (ennyi már elég lenne ám az egészséges élethez hosszú távon is) viszont divathullám miatt kockáztatja az egészségét.
AMI viszont mindezzel ellentmond, egy zöldség-gyümölcsevő vegán egészségesebb mint a gabona-tej-húsfogyasztó átlag nyugati emberek. Ez mekkora poén már?! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!