Az aszpartám tartalmú édesítőszerrel ártok az egészségemnek?
Fogyókúrázom és ajándékba kaptam édesítőport ezzel az összetevőkkel:maltodextrin édesíőszer:aszpartám**3%)
/Ha tudtok jobbat írjatok, mit használjak?/
Tudom, hogy le fognak pontozni, de nem érdekel, én egyáltalán nem támogatom ezt az egész mesterséges édesítőszeres dolgot, én speciel borzasztóan allergiás vagyok rá, és minden kiüti a bőröm, és egyre több olyan infó szivárog ki, hogy milyen mellékhatásaik lehetnek. Persze ami van használd el, de én a mértékletesség híve vagyok, őszintén hiszem, hogy nem attól hízik meg az ember, hogy cukorral issza a napi 1 kávéját. Az már más kérdés, hogy mondjuk diétás kóla és üdítők helyett inkább igyon az ember vizet, süti helyett gyümölcsöt egyen stb.
Később inkább használj mézet.
Igen, ha valaki borzasztóan allergiás valamire, támogatom hogy ne egyen. Én sem belezném ki az összes macskát ha tüsszögnék tőle...
Az egészségednek nem fogsz ártani, nem cián az összes por.
Elég komolyan ártasz. Ha szerencséd van, még bélrákod is lehet a végén.
Szóval inkább maradj a cukornál szerintem...
Szia! A maltodextrin egy kukorica vagy burganyakeményítőből
kivont természetes édesítő ill. ízfokozó. Sok esetben bio ételek adalékaként használják. Teljes leírást itt találod: [link]
A 3% aszpartám pedig olyan elenyésző mennyiség amivel 40 milligrammos ADI érték alatt maradhatsz. itt olvashatsz erről többet: [link]
Szóval csak nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!