Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az aszpartám tartalmú édesítős...

Az aszpartám tartalmú édesítőszerrel ártok az egészségemnek?

Figyelt kérdés

Fogyókúrázom és ajándékba kaptam édesítőport ezzel az összetevőkkel:maltodextrin édesíőszer:aszpartám**3%)

/Ha tudtok jobbat írjatok, mit használjak?/

2013. jan. 20. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy le fognak pontozni, de nem érdekel, én egyáltalán nem támogatom ezt az egész mesterséges édesítőszeres dolgot, én speciel borzasztóan allergiás vagyok rá, és minden kiüti a bőröm, és egyre több olyan infó szivárog ki, hogy milyen mellékhatásaik lehetnek. Persze ami van használd el, de én a mértékletesség híve vagyok, őszintén hiszem, hogy nem attól hízik meg az ember, hogy cukorral issza a napi 1 kávéját. Az már más kérdés, hogy mondjuk diétás kóla és üdítők helyett inkább igyon az ember vizet, süti helyett gyümölcsöt egyen stb.

Később inkább használj mézet.

2013. jan. 21. 00:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a választ,-bár én vizet iszom és sütit már fél éve nem ettem,sem gyümölcsöt és mézet a cukortartalma miatt,mert,hogy engem az is hizlal.Csak gondoltam jó volna valami édes ízt is érezni...és a barátnőm meg ezt az édesítőt hozta,gondolom jóhiszeműen,de ha a polcon fog árválkodni-azon sem veszünk össze.
2013. jan. 21. 15:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, ha valaki borzasztóan allergiás valamire, támogatom hogy ne egyen. Én sem belezném ki az összes macskát ha tüsszögnék tőle...

Az egészségednek nem fogsz ártani, nem cián az összes por.

[link]

2013. febr. 11. 18:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Elég komolyan ártasz. Ha szerencséd van, még bélrákod is lehet a végén.

Szóval inkább maradj a cukornál szerintem...

2013. máj. 1. 18:22
 5/5 anonim válasza:

Szia! A maltodextrin egy kukorica vagy burganyakeményítőből

kivont természetes édesítő ill. ízfokozó. Sok esetben bio ételek adalékaként használják. Teljes leírást itt találod: [link]

A 3% aszpartám pedig olyan elenyésző mennyiség amivel 40 milligrammos ADI érték alatt maradhatsz. itt olvashatsz erről többet: [link]

Szóval csak nyugodtan.

2013. okt. 9. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!