Felhasználható-e ételekbe a hipermarketekben vásárolt CITROM héja úgy, hogy az nem károsítsa egészségünket? És hogyan?
Direkt tettem egészségkategóriába a kérdésemet, mert az lenne az elsődleges szempont, hogy olyan módon használjam fel, hogy az nem káros a szervezetre.
Van-e erre megoldás, vagy sem?
Sok helyen mondják, hogy a citromok felületét kezelik valami egészségre ártalmas szerekkel, hogy ne romoljanak meg szállítás közben.
Van aki azt mondja, hogy ez forró vízzel lemosható, van aki szerint felszívódik a gyümölcsben, és nem lemosható.
Mi lehet vajon az igazság?
Van valami biztos trükk, amivel tényleg lemosható?
Általában le is mosom forró vízzel, és néha bele reszelem sütibe, annyira gyakran talán mégsem csináljuk ezt, hogy annyira ártson.
Viszont most szeretném kipróbálni, hogy milyen kandírozva a citromhéj. Ez pedig nyilván nagyon mennyiség a megszokottnál. És hát nagy áruházláncban vásárolt citromról van szó, nincs nekem pénzem bioboltra, főleg, hogy az sem biztos, hogy bio...
Kíváncsi vagyok e témában mások véleményére, főleg ha valaki szakmáját tekintve jobban ismeri a dolog hátterét!
Várom válaszaitokat, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!