Keletkezik e káros anyag, úgyanúgy a rézcső hatására a desztilált víz készítesekor, mint pálinkafőzésnél?
A rézeleje az a legelőször megjelenő párlat, amely még nagy mennyiségű, mérgező metil-alkoholt tartalmaz. Ez nem a réz üst miatt keletkezik, hanem az erjedés során jön létre a cefrében. Mivel a metil-alkohol forráspontja kisebb, mint az etil-alkoholé, ezért az fog először "lejönni", és mivel általában réz pálinkafőzőben főznek, innen az elnevezés, hogy réz+eleje.
A desztvíz esetében értelemszerűen nincsenek benne mérgező anyagok, de a desztillált víz hosszútávú fogyasztása rendkívül káros, mivel felborítja a sóháztartást. Felesleges lenne ecsetelnem a dolgot, itt egy korábbi kérdés, ahol szépen leírták, hogy miért nem lehet desztvizet inni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Köszönöm a válaszokat,de a desztilált vízről kapcsolatban,már elhatároztam magam a jótékony hatásáról,amennyiben megsózom a vizet(tiszta sóval)úgy elegendő ásványi anyagot fog tartalmazni.
És mellesleg azt mondják a deszt víz tényleg átmossa a vért és magával viszi a szervetlen dolgokat nehézfémeket stb-t.
Aki erről többet akar megtudni nézzen szét itt pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!