Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Étkezés után hasmenés?

Étkezés után hasmenés?

Figyelt kérdés
Esti étkezés (+ 2-3dl vörösbor)után 2-3 órával rámjön a sűrgős hasmenés és elég bőségesen üritek.Ilyenkor már az a kaja jön ki belőlem? Akkor miért vagyok mégis pocakos és túlsúlyos? Utána egy "kis" házi pálinka rendbe teszi a bélést viszont már nem merem bevenni a vérnyomás csökkentő gyógyszert.Nem vicc csak komoly választ kérek!

#Étkezés-hasmenés.
2012. dec. 28. 20:35
 1/3 hör-mör ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Röviden és tömören próbálok fogalmazni.Gyakorlatilag semmit sem csinálsz jól!Aki vérnyomáscsökkentőt szed, az nem "borozgat" 2-3 dl-t, egy kortyot sem!,/házi/ pálinkáról pedig egyáltalán nem lehet szó!/ Amiket az orvosok ajánlanak,az felejtős!/.A kiürített, tetemes mennyiség nem valószínű, hogy a közvetlenül elfogyasztott étel,hacsak nem gyümölcsöt, esetleg nyers salátát ettél mondjuk avokádóval,olívabogyóval,mert ez esetben elemésztődhet akár 3 óra alatt is, de az ún.húsevők, akik vegyes koszton vannak/gondolom Te is/, azoknál az emésztés min.5-6,de inkább 6-7,esetleg 8,vagy akár 9 óra is lehet.A túlsúly egy más kérdés,ha esetleg érdekel, arról is írok egy-két sort!Üdv: malacka

2013. jan. 4. 09:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ,hát az életmódomon nem fogok változtatni,(47 éves 185 magas 100kg ff. vagyok)

a vörösborrol mindenhol azt olvasom hogy 1-2dl. egészséges,szerintem nincs jelentősége hogy akár 4-5 dl.-t fogyasztok esténként.A pálinka,pedig csökkenti a vérnyomást,saját magamon tapasztaltam.Úgy tudom csak azon gyógyszerekre nem szabad inni amelyek a központi idegrendszerre hatnak. A vérnyomáscsökkentök nem ilyenek.

Mégegyszer kössz a válasz.Béla

2013. jan. 4. 20:33
 3/3 anonim ***** válasza:
A pocak lehet gázok eredménye,annak nincs köze a meg nem emésztett,a bélen sitty-sutty áthaladó ételhez(illetve csak részben).Ha csak este jön Rád:ha nem fogyasztasz bort,akkor is futnod kell?A "sürgős hasmenéssel"nem csak,hogy rengeteg vizet veszít a szervezet,de a tápanyagok felszívódása is csorbát szenvedhet,ami hosszú távon nem túl előnyös.
2013. jan. 31. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!