Egy vegetáriánus miről mond le akkor, amikor böjtölni akar?
Ha a vallási okokból történö böjtre gondolsz, akkor annak nem az a lényege, hogy ne egyél húst, hanem hogy valami olyasmitöl tartóztasd meg magad, amiröl nem könnyen mondasz le.
Ez lehet pl. csoki-édesség, esetleg a kedvenc zöldségféléd, vagy a böjt ideje alattt nem nézel TV-t, nem mégy moziba, stb.
NEKEM - nem vagyok vegetáriánus, söt soha nem is voltak ilyen ötleteim - a hétköznapi meg ünnepi kaja közt NEM az a különbség, hogy hús vagy sem. Sokszor az ünnepi kaja sem feltétlen több hús, mint hétköznap, hanem az ünnepi étrendben van leves, föétel (ez lehet akár szilvásgombóc is), saláta, desszert. Hétköznap VAGY leves van, vagy más, de csak egy fogás és egyszerübben, gyorsan elkészithetö ételek.
Vegetáriánus étrend esetén is vannak egyszerü és bonyolultabb, rafináltabb fogások, amik kielégitik az ünnepi kaja fogalmát.
A rántott sajt nekem kicsit gely, a gombát meg nem szeretem. De rántott zöldséget szoktam enni.
A húst viszont hússal is meg tudom enni.
Leginkább olyan recepteket ismerek, ahol hús és gyümölcs együtt szerepel. Egyébként inkább anyukám főz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!