Miben van a vitamin, ha nem a gyümölcsben, zöldségben?
Ha utánna olvasunk a vitaminoknak, akkor szinte az összeshez az van írva, hogy a fő lelőhely a margarin, tojás, máj. Kb csak a C-vitaminnál van zöldség, gyümölcs írva. A barátom nem eszik se zöldséget, se gyümölcsöt se frissen, se sütve, se főzve és akárkitől megkérdezem, hogy ennek mi a következménye, mind azt mondja, hogy vitaminhiány. De miért???, ha a legtöbb vitamin a májban,....stb-ben van?
És ez az étkezésforma milyen betegséget okoz ez mennyi idő múlva jelenik meg?
Szerintem is főleg a C-vitamin miatt kell enni a zöldségeket, gyümölcsöket. Meg a rostanyagok miatt.
Na meg ásványi anyagok is léteznek, azt hiszem ezek is inkább a zöldségekben, gyümölcsökben találhatók meg.
Amúgy nekem is vannak olyan ismerőseim, akik szinte soha nem esznek z-gy-öt, de semmi bajuk. Ha esznek is, csak agyonfőzve, párolva, tehát nem nyersen.
Szóval passz, nem tudom mennyi idő után jelentkezik a hatása, ők még fiatalok.
A vitaminokról több elmélet is létezik és ezekről sokat megtudsz a netről.
Milyen vitaminok hogy oldódnak, minnek milyen a vit-tartalmaés milyen a felszívódásuk a szervezetben.
Azt aznban sehol sem írják, mikor voltak ezek az adatok megmérve, milyen körülmények között és hol.
De ami a zödségeket illeti, nemcsak a vitaminok miatt van szükségünk rájuk, hanem a többi más elemeikért is, amire a szervezetünknek szüksége van. Ugyanúgy a más élelmiszerek is ide tartoznak. Tehát táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és nem lesz a szervezetünknek semmiből sem hiánya.
Köszönöm a válaszokat!
Én már próbáltam rávenni hogy egyen meg pár dolgot, de azt mondta hogy undorodik tőlük. És hallottam már olyat, hogy egy nő nem evett ilyeneket és egyik napról a másikra leálltak a szervei. Akkor valaki tudna tanácsot adni, hogy hogy vehetném rá? Aggódok miatta, mert szürkés már a bőre, anyagcsere zavarok is vannak és még ki tudja hogy mi lehet a baja ezeken kívül amit nem látunk. Még arra se tudtam rávenni a 3év alatt, hogy legalább vizsgáltassa ki magát, hogy megnyugodjak.
Aki ilyen buta, azt nem lehet megmenteni önmagától.
Nem gyerek már, ha önszántából nem áll rá egy egészségesebb étrendre, akkor így járt, viselje a következményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!