Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miben van a vitamin, ha nem a...

Miben van a vitamin, ha nem a gyümölcsben, zöldségben?

Figyelt kérdés

Ha utánna olvasunk a vitaminoknak, akkor szinte az összeshez az van írva, hogy a fő lelőhely a margarin, tojás, máj. Kb csak a C-vitaminnál van zöldség, gyümölcs írva. A barátom nem eszik se zöldséget, se gyümölcsöt se frissen, se sütve, se főzve és akárkitől megkérdezem, hogy ennek mi a következménye, mind azt mondja, hogy vitaminhiány. De miért???, ha a legtöbb vitamin a májban,....stb-ben van?

És ez az étkezésforma milyen betegséget okoz ez mennyi idő múlva jelenik meg?

2012. okt. 19. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is főleg a C-vitamin miatt kell enni a zöldségeket, gyümölcsöket. Meg a rostanyagok miatt.

Na meg ásványi anyagok is léteznek, azt hiszem ezek is inkább a zöldségekben, gyümölcsökben találhatók meg.

Amúgy nekem is vannak olyan ismerőseim, akik szinte soha nem esznek z-gy-öt, de semmi bajuk. Ha esznek is, csak agyonfőzve, párolva, tehát nem nyersen.

Szóval passz, nem tudom mennyi idő után jelentkezik a hatása, ők még fiatalok.

2012. okt. 19. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:

A vitaminokról több elmélet is létezik és ezekről sokat megtudsz a netről.

Milyen vitaminok hogy oldódnak, minnek milyen a vit-tartalmaés milyen a felszívódásuk a szervezetben.

Azt aznban sehol sem írják, mikor voltak ezek az adatok megmérve, milyen körülmények között és hol.

De ami a zödségeket illeti, nemcsak a vitaminok miatt van szükségünk rájuk, hanem a többi más elemeikért is, amire a szervezetünknek szüksége van. Ugyanúgy a más élelmiszerek is ide tartoznak. Tehát táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és nem lesz a szervezetünknek semmiből sem hiánya.

2012. okt. 19. 21:06
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én már próbáltam rávenni hogy egyen meg pár dolgot, de azt mondta hogy undorodik tőlük. És hallottam már olyat, hogy egy nő nem evett ilyeneket és egyik napról a másikra leálltak a szervei. Akkor valaki tudna tanácsot adni, hogy hogy vehetném rá? Aggódok miatta, mert szürkés már a bőre, anyagcsere zavarok is vannak és még ki tudja hogy mi lehet a baja ezeken kívül amit nem látunk. Még arra se tudtam rávenni a 3év alatt, hogy legalább vizsgáltassa ki magát, hogy megnyugodjak.

2012. okt. 20. 11:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Aki ilyen buta, azt nem lehet megmenteni önmagától.

Nem gyerek már, ha önszántából nem áll rá egy egészségesebb étrendre, akkor így járt, viselje a következményeit.

2012. okt. 20. 11:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Vitamin étrendkiegészítőre se lehet rávenni? Ha arra sem, akkor így járt. Ez lényegében lassú öngyilkosság, amit csinál. Lehet, hogy nem is olyan lassú...
2012. okt. 20. 12:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon makacs és ép érvekkel sem lehet meggyőzni. A plussz tablettát próbáltam, de azt meg üdítőként issza.
2012. okt. 20. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!