Lehetséges, hogy 20évesen lisztérzékeny lettem?
1évvel ezelőtt kezdődött azzal, hogy kiütéses lettem. Nem tudtam mire vélni először. Elmentem mindenféle allergia tesztre és kijött, hogy rozsra allergiás vagyok. Kerültem is a rozsos ételt. Később újból előjött a kiütés meg a viszketés. Keresgéltem az okát, próbálgattam az ételeket, de nem tudtam rájönni. Tegnap este összeültünk a barátokkal beszélgetni és én csak sört ittam. Még meg se ittam az egészet amikor újból előjött a kiütés meg a viszketés csak hasfájás, hasmenés és hányinger is társult hozzá. Kalcium tablettát ittam meg normaflore-t és attól nagyjából elmúltak a tünetek. Reggel ugyan teljes kiőrlésű kenyeret ettem,de búza lisztből készültet és ugyanúgy előjött minden mint előző este. Furcsállom, mert 20éves vagyok.
Ezek utalhatnak arra, hogy allergiás vagyok a gabonafélékre?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én inkább az élesztőre gyanakodnék.
Az van kenyérben, sörben is.
igen, lehetsz allergiás - sőt, az vagy.
Sajnos a rozs önmagában még nem biztos, hogy teljes diagnózis - meg nem tudom milyen teszten voltál, de a hátszurkálós nem nagyon működik (nekem sem vált be).
Én tartósítószerre voltam allergiás. Nagyon vigyázz, mert megfulladhatsz tőle, ha a csalánkiütés a torkodra megy.
Lépések:
1. Gondold végig, hogy nem volt-e valamilyen műtéted, vagy egyéb beavatkozásod 1 éve - ami felboríthatta az egyensúlyt benned.
2. Lehet, hogy simán arról van szó, hogy most telítődtél - és azért jött ki.
3. Szerezz be a gyógyszertárban calcium injekciót! Nem kell magadat megdöfni - nem is tudnád - viszont ha kijön az allergia és nem múlik a pezsgőtablettától, akkor magát az ampulla tartalmát meg tudod kis vízzel inni!
4. Mivel ha már egy dologra kijött, a kereszt allergénekre is kijöhet, így kellene tarts egy tisztító kúrát. Persze orvosi felügyelet mellett - azaz irány megint egy rendelő (ha a "modern" orvoslás nem válik be, vannak alternatívák). A tisztítókúra alatt azt értik, hogy az allergéneket hagyod, hogy kiürítse a szervezet. Allergének: tejtermékek, csokoládé, tartósítószer, déli gyümölcsök, szőlő, fűszerek. Bőrgyógyászhoz mindenképpen menj el, vagy valakihez, mert ezt nem lehet felügyelet nélkül csinálni.
Két házi tesztet tudok még ajánlani:
1. Ha egy gyanús ételnek egy darabját beteszed a nyelved alá a nyálmirigyekhez, és ott tartod 1 percig és nem csíp - akkor jó eséllyel nem vagy rá allergiás. Ha elkezd csípni, akkor igen. Az erős fűszerek nyilván csípnek - de azok egyébként is allergén anyagok.
2. Nálam bevált, hogy: megkéred szüleidet segíteni. Először üres kezekkel levetkőzve a bal kezedet ökölbe szorítod és a mellkasodra teszed a szíved felé. A jobb kezedet derékszögben (jézusi pózban) kinyújtod nyújtott tenyérrel lefelé. A segítőd elkezdi nyomni lefelé a kezedet és te ellentartasz, hogy egy kis erőt is kifejts. Második lépésként a tesztelendő anyagot megfogod a bal kezedbe, és ugyanúgy cselekszel mint az előbb. Ha ugyanazzal az erővel nyomja a jobb karodat a segítő lefelé, mint előtte, akkor ha allergiás vagy a tesztelt dologra, le fogja tudni nyomni a karodat, bármennyire is próbálsz ellenállni. Persze ezt alapvetően esszenciákkal szokták csinálni, de nekem is működött annak idején a módszer - bármilyen hihetetlen. Persze mind a kettő gyorsteszt - a hatás nem garantált.
nekem egyébként azóta sikerült elmulasztanom az allergiát, de nem a modern gyógyászattal.
azért a 2 hetes csak répa - alma - spárga - víz kúrát megcsináltam (még cukor és só sem! - de nekem már a fulladást veszélyeztette, és utána a kiürülés után, egyesével teszteltem az ételeket) - de ehhez kellett az orvosi felügyelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!