Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Elment a kedvem a (tehén) tej...

Elment a kedvem a (tehén) tej ivástól, de akkor mit igyunk helyette?

Figyelt kérdés

[link]

Amit itt olvastam, nagyon elvette a kedvem, pedig minden nap, főleg este legalább fél liter tejet/kakaót iszom/-unk a férjemmel. Ráadásul még szoptatom a 13 hónapos lányomat, neki még max. csak joghurtokat, túrókrémet, vagy kis tejszínes desszerteket adtam, próbálok neki többnyire bio dolgokat... No de az anyatejből akkor még átmehetnek ezek a vegyszerek... Most akkor kezdjünk drága bio tejet, vagy inkább rizs, meg zab...egyéb tejpótló dolgokat inni... (?)

Kinek, mi a véleménye erről?

Olyanok válaszát várom, akiket érdekel mit esznek, isznak, ügyelnek az egészséges táplálkozásra...

2012. aug. 23. 13:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én nagyon ügyelek a helyes táplálkozásra, szóval nekem hihetsz. Félig-meddig vega is vagyok. A tejtől nekem pont pár perccel ezelőtt ment el a kedvem örökre, mert véletlenül 2,8 %-ost sikerült önteni a kávéhoz, és olyan tehénszaga és olyan lehetetlen íze lett, hogy szószerint sokkot kaptam és ki kellett, hogy öntsem. Lehet, hogy írta már más is, én mindenképp azt javaslom, hogy próbáld ki a szójatejet/szójaitalt, meg rizsből vagy más gabonából is csinálnak hasonló italt. Én többféle szójatejet is ittam már, amikor elég jól kerestem, akkor hónapokig csakis azt ittam tej helyett. Hatalmas a különbség. Persze kb. kétszer annyiba kerül, de a szójatej sokkal de sokkal finomabb és egészségesebb. A cikket most nem érek rá végigolvasni, de azt osztom, hogy a növényi táplálékok nagyságrendekkel jobbak és egészségesebbek, mint az állati eredetűek - pláne hogy manapság az állatokba hormon-injekciókat is nyomnak, hogy gyorsabban nőjenek - valószínű, hogy ennek a hatását éreztem a tej ízében, fuuj.
2012. aug. 29. 13:00
 12/14 anonim ***** válasza:
...Jó, persze, a növényeket is kezelik vegyszerekkel, nem erről van szó, de a növényeknek megvan az a tulajdonsága, hogy építő és gyógyító hatással vannak a szervezetre. A húsokat és az állati fehérjéket nem nagyon tudja a szervezet felhasználni, mint tápanyagot, inkább a nagy részét csak kidobja. Hiába mondják egyesek, hogy de, valójában nem. A különbség kézzel fogható, amikor valaki elkacsintgat a vegetarianizmus irányába, egy-null a növényeknek.
2012. aug. 29. 13:05
 13/14 A kérdező kommentje:

Nem bánom, hogy kaptam itt "hideget-meleget" a kérdéskiírásom végett, viszont örülök, hogy végre olyan is hozzászólt, aki kicsit jobban odafigyel mit, hogyan eszik. DE azért hozzátenném, én NEM VAGYOK VEGETÁRIÁNUS, bár elrettentőek a MOSTANI állattenyésztésről hallott dolgok... MÉGIS inkább a BIO felé fordulnék, mint, hogy megvonjam magamtól a finom husis kajákat. Lehet, hogy régebben is vegyszereztek mindenfélét, de a mostani felgyorsult, túl NAGY VÁLASZTÉKOS verseny-orientált piacgazd.-ban elhiszem, hogy mindent hozzá-/bele tesznek a kajákba csak hogy eladhatóbb legyen.

Akinek nem inge..., ám tegye belátása szerint, de pl. akinek kicsi gyereke van, nem árt ha még körültekintőbb, milyen pl. génkezelt cuccokkal tömi a fejét... Ez nem olyan, mint az immunerősítő hatás, hogy napi 2 kg koszt meg kell ennie... Ezeknek a hatását még nem is tudjuk, évek múlva jöhetnek elő... NYÍLVÁN NEM LEHET mindent kikerülni, de pl akinek van saját kertje, próbáljon minél több féle saját zöldséget, gyümölcsöt termeszteni (ezeknél is FONTOS honnan van pl. a termőföld/mag/palánta) kicsi családja részére... ezeken talán megtérül az is, ha időnként BIO tejet és egyéb kajákat vesz dupla áron...

2012. aug. 31. 14:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Tej helyett van szójatej, zabtej, rizstej, csak kb tripla ára van mint a sima tejnek, de valamit valamiért. Ha nem akarsz tejet inni, ezek maradtak és leginkább ez hasonlít legjobban a tejre. Egyébként ha már természetesség, akkor a tej még mindig természetesebb, mint ezek a szója meg rizslöttyök. A természetben nincs ilyen, h szójatej.
2012. szept. 17. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!