Elment a kedvem a (tehén) tej ivástól, de akkor mit igyunk helyette?
Amit itt olvastam, nagyon elvette a kedvem, pedig minden nap, főleg este legalább fél liter tejet/kakaót iszom/-unk a férjemmel. Ráadásul még szoptatom a 13 hónapos lányomat, neki még max. csak joghurtokat, túrókrémet, vagy kis tejszínes desszerteket adtam, próbálok neki többnyire bio dolgokat... No de az anyatejből akkor még átmehetnek ezek a vegyszerek... Most akkor kezdjünk drága bio tejet, vagy inkább rizs, meg zab...egyéb tejpótló dolgokat inni... (?)
Kinek, mi a véleménye erről?
Olyanok válaszát várom, akiket érdekel mit esznek, isznak, ügyelnek az egészséges táplálkozásra...
Nem bánom, hogy kaptam itt "hideget-meleget" a kérdéskiírásom végett, viszont örülök, hogy végre olyan is hozzászólt, aki kicsit jobban odafigyel mit, hogyan eszik. DE azért hozzátenném, én NEM VAGYOK VEGETÁRIÁNUS, bár elrettentőek a MOSTANI állattenyésztésről hallott dolgok... MÉGIS inkább a BIO felé fordulnék, mint, hogy megvonjam magamtól a finom husis kajákat. Lehet, hogy régebben is vegyszereztek mindenfélét, de a mostani felgyorsult, túl NAGY VÁLASZTÉKOS verseny-orientált piacgazd.-ban elhiszem, hogy mindent hozzá-/bele tesznek a kajákba csak hogy eladhatóbb legyen.
Akinek nem inge..., ám tegye belátása szerint, de pl. akinek kicsi gyereke van, nem árt ha még körültekintőbb, milyen pl. génkezelt cuccokkal tömi a fejét... Ez nem olyan, mint az immunerősítő hatás, hogy napi 2 kg koszt meg kell ennie... Ezeknek a hatását még nem is tudjuk, évek múlva jöhetnek elő... NYÍLVÁN NEM LEHET mindent kikerülni, de pl akinek van saját kertje, próbáljon minél több féle saját zöldséget, gyümölcsöt termeszteni (ezeknél is FONTOS honnan van pl. a termőföld/mag/palánta) kicsi családja részére... ezeken talán megtérül az is, ha időnként BIO tejet és egyéb kajákat vesz dupla áron...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!