Szerintetek is egészszéges a saját itthon készített kenyrem? (összetevők lent )
30dkb graham liszt,20 dkg teljes kiörlésű rozsliszt ,2 evőkanál olaj ,1 kávéskanál só+cukor,2evőkanál tejföl,18dkg élesztő,3dl tej + lenmagolaj+szezámmag.
Ezt itthon sütöm a kenyérsütő gépemben.
Hogy mennyire egészséges, azt nem tudom, de felkeltetted az érdeklődésemet. Az biztos, hogy egészségesebb, mint a boltban megvásárolt fehérkenyér!
És nagyon jól hangzik ez így, szívesen megkóstolnám.
Az olaj étolaj, vagy olíva?
Feltételezve, hogy ezek az alkotóelemek nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek károsak (akár fel van tüntetve a csomagoláson, akár nincs), biztosan jobb, mint a hasonló bolti. De hogy mi az egészséges és mi nem már más kérdés.
A teljes kiőrlésű liszt mellett és ellen is szólnak érvek. Ehhez nem értek, de így nem tudom kritikus szemmel nézni az olvasottakat. Mellette szól az írások szerint, hogy hosszú szénhidrátmolekulákból áll, így lassabban emeli meg a vércukorszintet, hosszabb idő alatt bomlik le, s így kevesebb is elég belőle. Ellene meg azt olvasom, hogy a héjjal együtt az azon lévő betegségek is belekerülnek a lisztbe.
A kereskedelmünkben kapható olcsó (???) napraforgóolajról most olvastam itt valahol egy szakértőtől. Az elég rémisztő volt. Cukor nem kell a kenyérbe. Az élesztő beindításához szükséges, de az sem kell. Kovásszal lenne jobb. Az meg csak megsavanyodott liszt és víz keveréke. Az olajos magvak hasznosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!