Ez a májvédő megfelelne?
Gilbert kórom van. Ez annyit tesz, hogy mikor kicsit gyilkolom a májam, megemelkedik valamennyit a bilirubin szintem -> enyhén sárgás "szemzselé". A májam könnyebben terhelődik valamivel mint másnak, ezért az orvosok nem ajánlják például az alkoholfogyasztást.
Viszont én nagyon szeretem a minőségi italokat ritkán, mértékkel fogyasztani. Gondolok itt például igazi(!) abszintra. Olyanra, aminek semmi köze a magyarországon árultakhoz. Esetleg egy jófajta házi gyomorkeserűt is szeretek néha inni(vannak családi receptjeink), de néhanapján egy jó skót whiskey is lecsúszik. Meg kéthavonta a haverokkal szívesen megiszok egy üveg kőbányait.
Az a gond, hogy nekem elvileg az orvos szerint egyáltalán nem lehetne. Viszont én amúgy is ritkán iszok, akkor is csak az íze miatt. Megoldható lenne ez a kis "csalás" ha a következő májvédőt szedném?
Egészséges májműködés esetén talán számít. Neked kb. annyit, mint golyónak az integetés.
Az alkohol a vércukrodat is megnyomja, ami megint csak nem tesz jót, a piálás nem barátja a Gilbert-kórnak semmilyen körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!