Egészségtelen lehet, ha többet iszom a napi ajánlott vízmennyiségnél?
Rengeteg vizet iszom; itt azt írta valaki, 20 kg-ként egy liter az ajánlott mennyiség naponta, de én ennél (főleg ilyen melegben) néha egy-két literrel többet iszok.
Ez lehet egészségtelen? Illetve ha egyszerre viszek be nagyok sok vizet, az ártalmas?
Ez a baromi nagy vízfogyasztás nem annyira egészséges, mint azt sokan gondolják. Napi 2-3 liter bőségesen elegendő, de ha nem esik jól, akkor nem kell inni, ha jól esik, igyál.
A szívednek nem tesz jót a túlságosan sok folyadékbevitel. Ha sokat izzadsz, akkor teljesen rendben van.
én meg úgy tudom, hogy 10 kilónként 4 dl, tehát 20 kilónként nem kell egy liter.
egyszerre azért túlsokat ne igyál, csak részletekben.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem hiszem, hogy cukros lennék, mert annyira azért nem kívánom a vizet, legtöbbször félig-meddig unalmamban iszom, amolyan mellékcselekvésként, azt hiszem. Még mindig jobb, mintha ennék, gondoltam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!