Miért reklámozzák most annyira a fogyást mindenhol?
Az interneten akárhova nézek, minden harmadik reklám a fogyásról szól. Az egyik tv csatornán is reklámozzák, hogy: foggyál le, -Nézz magadra, hogy nézel ki. Meg ehhez hasonlók.
Egyáltalán a médiának, internetnek mi köze van ahhoz, hogy ki milyen kövér? Mindenki maga tudja, hogy érzi jól magát.
Érdekes módon, már lecsengett a dohányosok piszkálgatása a médiában. Mostmár a kövérek vannak soron. Később, ha ez is lecseng, kit és miért piszkálnak majd?
Pl: Rocker vagy? Nem jó ez így! Hallgass diszkó zenét, vagy, amit a média akar/parancsol.
Lehet ez is. De az én gondolatom: 2012 december 21. Új világrend következik. Megsokszorozódott az "isten" és hasonló szavak a tv-kben. Lásd: Reklámok, sorozatok, filmek, stb... Pl: Barátok Közt. Régen is néztem, de nem mondták ki annyiszor a sorozatban, hogy "isten", mint mostanában.
Filmek: 2008-tól csakis olyan vígjátékok vannak, ami keveredik a drámával, romantikával. Nem beszélve, hogy a tv-kben is állandóan ilyen filmeket adnak le.
Én nem hiszek istenben, hanem az ősrobbanásban hiszek. De annyiszor hallom mindennap többször is minden csatornán, hogy: isten meg ilyenek, hogy már nekem is a fejemben van. Ez olyan, mintha valakinek állandóan egy nevet mondanának napjában sokszor. Ő is megjegyezné. És sokszor még akaratlanul is kimondaná ezt a nevet. Ez a média manipulatív hatalma.
Főként ez a nagy változás mindenütt a médiában: olyan filmeket (romantikus vígjáték), valamint műsorokat (mint az egyik csatornán, amire amatőr szereplőket kerestek) adnak le, hogy az ember lelkileg megváltozhasson a jó irányba jelképesen isten felé. Hiszen ez a céljuk.
Miért nem adnak le például horror vagy akció filmeket, mint régen?
Számomra a legfurább a fogyózásban, hogy a legtöbben úgy akarnak lefogyni, hogy vagy valami hülye fogyósdiétát használnak vagy káposztaleves kapszulát és még lehetne sorolni ezeket a marhaságokat. A lényeg, hogy az emberek lusták mozogni és inkább egy csomó pénzt kifizetnek ilyen hülyeségkre ahelyett, hogy mozognának vagy utánanéznének hogy kell egészségesen lefogyni.
Pénzt egyszerűbb kiadni mint mozogni. És sorban próbálják ki a hülye módszereket, persze mindegyikkel fogynak 5 kilót, de furcsa módon 3 év múlva mégis ugyanúgy néz ki mint amikor fogyózni kezdett :)
Szóval az emberek lusták és inkább pénzt adnak ki, mert az egyszerűbb, és a média ezt kihasználja.
Az emberek lusták. Várjuk ki a jövő "alkotásait", amikor az agyunkkal tudjuk bekapcsolni a tévét, számítógépet, távirányítót. Még az ujjunkat, fenekünket sem kell majd felemelni. És ha eljutunk esetleg a teleportálásig, akkor aztán meg végképp nem kell az embereknek mozogniuk.
Én ezért nem szeretem a jövő kütyüjeit.
Szerintem is borzasztó, amit a média művel. Már a csapból is az folyik, hogy nem vagy elég jó, nem vagy elég vékony, nem vagy elég szép. Mintha semmi más nem számítana.
Pedig szerintem az lenne igazán fontos, hogy elfogadjuk magunkat úgy, ahogy vagyunk. Az embernek nem azért kéne belekezdenie egy diétába, hogy sanyargassa magát, hanem csakis azért, mert ő maga szeretne változni vagy mert egészségesebb szeretne lenni.
De ez a nyomás borzasztó. Folyamatosan tapasztalom. Én amióta az eszemet tudom, utáltam a testemet, mert nem olyan, mint a magazinokban. Nem vagyok egy törékeny alkatú lány, akármennyire is fogytam, sosem voltam egy modellalkat. Az utóbbi időben viszont rájöttem, hogy inkább elfogadom magam olyannak, amilyennek születtem, minthogy utáljam magamat és minden napom azzal teljen, hogy bűntudatom van minden falat után amit megeszek és hogy azon gondolkozom, hogyan rejthetném el magamat a világ elől.
De nem csak én, a környezetemben is sokan szenvednek ettől az agymosástól. A húgom most végzős gimiben, az egyik évfolyamtársa bulímiás, a másik anorexiás volt. A családomban, baráti körömben is két fiatal lány hánytatta magát, és koplaltak, csakhogy csontsoványra fogyjanak, mert amúgy sem volt rajtuk szinte semmi felesleg.
Szóval ennyit a nagy fogyásmániáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!