Szerintetek a mai világban, hogy van hűtés, fagyasztás, fejlett tartósítás stb. egészségesebb dolog még kóser ételeket enni, mint normálisakat?
Mi az, hogy kóser és sima étel? Mire érted ezt a különbséget?
Kóser=tiszta, vagy kóser=zsidók számára fogyasztható étel?
Ami kóser, az nem normális étel?
Szerinted ez a mai világban kivitelezhető lenne?
Természetesen egészségesebb egy ilyen étel. Ha otthon disznóvágás van és a friss húsból esztek, az is egészségesebb, hisz te nevelted az állatot, ismered az eredetét. Az lényegtelen, hogy zsidó vagy nem zsidó, de attól egy étel nem feltétlen tekintendő rossznak, egészségtelennek, mert nem ismered a forrást. A Föld keletkezését sem ismerjük, mégis élünk rajta.
Ha csak így jutnánk élelmiszerhez, New York pl éhen halnának, globális szinten kivitelezhetetlen, mind1, hogy egészséges e vagy nem.
Izraelben van kóser Meki, az szerinted egészséges?
Egyszerűen nem ezen múlik. Tudnék mondani olyan menüsort, ami bár kóser, mégsem egészséges, hízlaló, túlzott mértékben vannak benne bizonyos tápanyagok, stb.
Szóval az édes kevés, hogy valaki kóser ételeket eszik, ettől még táplálkozhat egészségtelenül. Viszont azt nem értem, hogy "(...) kóser ételeket enni, mint normálisakat". A kóser ételek is normális ételek, csak mondjuk olyan nincs, hogy sajttal töltött csirke, vagy tejszínes carbonare, de minden további nélkül lehet enni egy jó zöldbab főzeléket, vagy egy finom húslevest (nyilván megfelelő húsból), de mondhatnám akár a kajszis gombócot is, amiből bármennyit meg tudnék enni, csak hát sajnos hízlal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!