Este 6 után nem evés: ebben mi a jó? Az írjon, aki ezt csinálja, kíváncsi vagyok az okára.
Eddig azt hallottam, hogy ha valaki nem akar elhízni, vagy pont le akar fogyni, akkor este 6 után nem eszik semmit, csak iszik. Nem vagyok egy nagy szakértő, csak hobbi testépítő, ezért lehet hogy vannak nálam okosabbak a témában, DE! Ha este 6 után nem eszünk, és másnap mondjuk 6kor felkelünk, az pontosan fél nap koplalás. Ha nem eszünk napközben minimum 3 óránként, és közvetlenül lefekvés előtt mondjuk egy órával, a szervezetünket raktározásra kényszerítjük, magyarul a következő adag zsírrá alakítható tápanyagot zsírrá is fogja alakítani. Ez hosszútávon többet árt, mint használ. Ha meg a mérleg mégis kevesebbet mutat, szinte biztos hogy azért van, mert a szervezet nem tudja fenntartani az izomtömeget tápanyag híjján, vagyis nem hogy zsírt, de izmot veszítünk.
Valaki megmagyarázná, hogy mégis miért ilyen népszerű? Mi az az előnye, amiről nem tudok?
Nem csk népszerű, hanem helyes is. Az anyagcserének két állapota van. A nappali és az éjszakai. Ezt elsősorban a mellékvesekéreg hormonjai szabályozzák. Éjszaka "takarékon" van a szervezet nagyon kevés energiát fogyaszt. Egy 8 órás alváshoz elég az a cukor ami a vérben van. Tehát ha este későn vacsorázol, akkor a szervezet már nem használja el a megkapott energiát (csak egy részét emésztésre) a felesleget elraktározza. Ha nem eszel akkor nincs felesleg, viszont hiány sa elakulki, hiszen elég a vér cukortartalma.
A te gondolkodásod ott hibádzik, hogy te azzal számolsz mintha éjszaka is a nappalival megegyező lenne az energiafelhasználás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!