Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Este 6 után nem evés: ebben...

Este 6 után nem evés: ebben mi a jó? Az írjon, aki ezt csinálja, kíváncsi vagyok az okára.

Figyelt kérdés

Eddig azt hallottam, hogy ha valaki nem akar elhízni, vagy pont le akar fogyni, akkor este 6 után nem eszik semmit, csak iszik. Nem vagyok egy nagy szakértő, csak hobbi testépítő, ezért lehet hogy vannak nálam okosabbak a témában, DE! Ha este 6 után nem eszünk, és másnap mondjuk 6kor felkelünk, az pontosan fél nap koplalás. Ha nem eszünk napközben minimum 3 óránként, és közvetlenül lefekvés előtt mondjuk egy órával, a szervezetünket raktározásra kényszerítjük, magyarul a következő adag zsírrá alakítható tápanyagot zsírrá is fogja alakítani. Ez hosszútávon többet árt, mint használ. Ha meg a mérleg mégis kevesebbet mutat, szinte biztos hogy azért van, mert a szervezet nem tudja fenntartani az izomtömeget tápanyag híjján, vagyis nem hogy zsírt, de izmot veszítünk.

Valaki megmagyarázná, hogy mégis miért ilyen népszerű? Mi az az előnye, amiről nem tudok?

2012. jún. 13. 21:55
 1/8 A kérdező kommentje:
off: mi az istenre jó, hogy a kérdésembe beleraknak egy nyomorult reklámot? rondán néz ki tőle a kérdés, ráadásul egyébként sem kattint senki ilyen szarokra.
2012. jún. 13. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem csk népszerű, hanem helyes is. Az anyagcserének két állapota van. A nappali és az éjszakai. Ezt elsősorban a mellékvesekéreg hormonjai szabályozzák. Éjszaka "takarékon" van a szervezet nagyon kevés energiát fogyaszt. Egy 8 órás alváshoz elég az a cukor ami a vérben van. Tehát ha este későn vacsorázol, akkor a szervezet már nem használja el a megkapott energiát (csak egy részét emésztésre) a felesleget elraktározza. Ha nem eszel akkor nincs felesleg, viszont hiány sa elakulki, hiszen elég a vér cukortartalma.

A te gondolkodásod ott hibádzik, hogy te azzal számolsz mintha éjszaka is a nappalival megegyező lenne az energiafelhasználás.

2012. jún. 13. 22:00
 3/8 anonim ***** válasza:
*se alalkul ki
2012. jún. 13. 22:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, én egy szót se ejtettem arról, hogy szénhidrátot, főleg cukrokat kellene este enni. 6 óra után már szénhidrát nem kell, inkább magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidrát és zsírtartalmú ételek. Ilyen például a csirkemell, de a legjobb estére a túró a lassú felszívódású fehérje(kazein) miatt. Aki paprikás krumplit eszik este, az meg is érdemli.
2012. jún. 13. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:
neked igen, mert edzelmég délután, "minuszban" van a szervezet az izmoknak protein kell. De aki talán fut egy kicsit, de nem végez intenzív edzést annak felesleges a fehérje is,hiszen az izmok munkanélkül nem építik be
2012. jún. 13. 22:12
 6/8 A kérdező kommentje:
A fehérje nem csak azért kell hogy "növelje" az izomzatot, hanem hogy fenntartsa. A futás is edzés valamilyen szinten, és ha nincs elegendő fehérje, a szervezet nem tudja majd fenntartani a meglévő izomzatot, ilyenkor "fogyjuk le" az izmainkat. Aki diétázik, magyarul zsírtól akar megszabadulni, annak ez még előnytelenebb, mint nekem, aki tömeget növel. Kevesebb izomzattal a meglévő testzsír is rosszabbul mutat, ha meg az minimális, de az izom is, akkor leszünk gebék. Egyébként meg végre valaki akivel tudok ilyesmiről beszélgetni :D
2012. jún. 14. 19:31
 7/8 anonim ***** válasza:
éjszaka normál esetben nem kell protein, mert a szervezet a "karbantartási munkákat" csinálja. Ha megeröltető edzést csináltál akkor kell hiszen a szakadt rostokat foltozza össze. Kis mozgásnál nem kell.Csak nappal amikor mozogsz. (nagyon leegyszerüsítve))
2012. jún. 14. 19:51
 8/8 A kérdező kommentje:
fogyni viszont megerőltető mozgás nélkül nemigen lehet, a futást sem babafutásnak kellene elképzelni, sőt diétában nem ritka a súlyzós edzés sem férfiaknál és nőknél egyaránt.
2012. jún. 14. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!