Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Összeszűkült gyomrot hogyan...

Összeszűkült gyomrot hogyan lehet tágítani?

Figyelt kérdés
Anorexiából gyógyulok, és szeretnék is meggyógyulni, igyekszem. De nem támogat a családom, folyamatosan csak a bántást és a leszólást kapom, hogy egy két éves gyerek is többet eszik...nem értik meg, hogy egyszerűen öt kocka csirkemelltől is órákig fetrengtem az ágyamban, és folytak a könnyeim a fizikai fájdalomtól, nem kaptam levegőt, szúrt a szívem, mellkasom (azaz valószínűleg a gyomromból sugárzott ki) egészen a hátamig. Nem esik jól az étel, NEM BÍROK enni, hiába szeretnék! :(
2012. jún. 11. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lassan és fokozatosan. Kezdj folyadékokkal. A turmix tápláló és egészséges is.

A koplalástól valószínűleg az epehólyagod is megbetegedett, ezért éreztél ilyen extrém fájdalmat.

Orvosnál voltál?

2012. jún. 11. 09:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem nyelőcsövet tágítottak ballonnal, endoszkópon keresztül. Gyomrot nem tudom, tudnak-e így, de nem kellemes élmény.

Azt hallottam viszont, hogy a sok folyadék, főleg a sör tágítja a gyomrot.

2012. jún. 11. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Folyadék, bébikaja, turmikolt kaja. A húst is turmixold le. ha már ezzel nincs gond akkor jöhetnek az apróbb darabok
2012. jún. 11. 09:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Az a baj, hogy kb. 2 éven keresztül nem ettem szilárd ételt, és mindent felvizeztem (az anorexia miatt). Ettől szűkült össze a gyomrom, és most is ezt csinálom, hogy táguljon, csak nem vizezem fel a dolgokat, hanem pont, hogy dúsítom és növelem a kalóriák számát. De a családom csak azt látja, hogy megint turmixot vacsorázom (az nem számít nekik, hogy kb. 500 kcal-re csinálom meg a régi 50-60 helyett), és folyamatosan támadnak, amitől már teljesen kivagyok idegileg és fizikailag, így aztán még ennyit sem bírok enni...:(
2012. jún. 11. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
66%

Magyarázd el a szüleidnek, hogy mit miért teszel.

Remélhetőleg akkor megértőbbek lesznek.

2012. jún. 11. 14:01
 6/7 anonim válasza:

Gyomrot is lehetséges tágítani, meglepően könnyen és semmilyen orvosi beavatkozás nem szükséges, hiszen csak annyiból áll az egész, hogy fokozatosan, többet eszel és ahogy már előttem mondták, ezt folyadékkal érdemes kezdeni.

Több folyadékot először (turmixok nagyon megfelelőek),esetleg pépesebb de ugyanolyan tápláló ételekkel mint például, tejbegríz vagy más hasonló ilyen étel, természetesen amit szeretsz vagy megeszel.

2013. aug. 28. 17:57
 7/7 anonim válasza:
próbáld meg a levest is! az is sokat segíthet :)
2015. febr. 5. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!