Az antioxidáns jó vagy rossz? Egyáltalán mi az?
Figyelt kérdés
2012. márc. 30. 22:37
1/5 anonim válasza:
Mindenkeppen jo es hasznos.A szabadgyokoket tavolitja el.A zold teaban sok es meregtelenit.
2/5 anonim válasza:
Jó. Megköti a szabad gyököket, amik rákot okozhatnak. Legismertebb antioxidáns pl. a c-vitamin. Ezért kell sok és sokféle gyümit és zöldséget enni. (A gyógyszer nem pótolja!)
3/5 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom, hogy jó, de egy csomó előre csomagolt élelmiszer cimkéjén is láttam, innen az ötlet, hogy nem feltétlenül jó :)
2012. márc. 30. 22:44
4/5 anonim válasza:
Nem feltétlenül jó, de hasznos! (Nem az íze miatt esszük a C vitamint sem, hanem mert tudjuk, hogy kell a szervezetnek.) A szabadgyökök pedig nem rosszak, hanem károsak az egészségünkre.
5/5 anonim válasza:
Az antioxidáns minden olyan anyag, ami az oxidációs folyamatokat gátolja. Ez történhet úgy, hogy fizikai-kémiai reakció útján hatástalanítja a káros anyagokat, vagy pedig úgy, hogy könnyebben oxidálódik, mint a testedet felépítő alkotóelemek, ezért ha oxidatív stressz éri a szervezetedet, nem a saját sejtjeid károsodnak, hanem helyettük az antioxidáns "áldozza fel" magát. Jó hatású, védi a szervezetedet azáltal, hogy nem engedi hatni a káros anyagokat (szabad gyökök), de mint majdnem mindennél a természetben, itt is egy ideális egyensúlyt értünk jó alatt. A természetednek ugyanis van egy saját antioxidáns rendszere is(elsősorban enzimek, pl. szuperoxiddizmutáz), amelyet "erősíthetsz", ha a táplálékkal megfelelő mennyiségben viszed be az ilyen jellegű anyagokat (pl. C-vitamin, flavonoidok, Q10).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!