A zöld tea nem káros?
Biztosan nem fogsz ártani magadnak, ha -mint mindenben- itt is mértékletesen fogyasztasz.
Én már legalább 8 éve iszom egyébként, és csak jót tapasztaltam. Pl. azóta nem voltam telente influenzás.
A legegészségesebb tea a fehér tea, de a zöld tea is egészségesebb, mint a fekete, vagy sima gyümölcs. :)
Viszont a vizet ne hanyagold, meg egyéb folyadékokat se - rostos gyümölcslé, ásványvíz, esetleg gyümölcstea, és akkor nem lesz gond :)
Amit itt olvasol, azt sokszor oszd el kettővel....
A zöld teának immunerősítő, sejtmegújító, rákmegelőző hatása van, tehát idd nyugodtan. Persze ebből is a mérték a lényeg, de gondolom úgysem napi 5 litert iszol:)
köszi a választ, megnyugodtam.
az utolsónak: de igen, 5 literrel iszom naponta:D van egy 5 literes edényünk, és mindig abba főzök, ami estére el is fogy:) (mostantól nem viszem túlzásba:))
Első vagyok:
Ihatsz öt literrel, csak a filterek száma ne legyen annyi, mint ahány csészényit kitenne ez a mennyiség:):) Max. 3-4 db, és ha nincs kedved "üres" vizet inni, ennyiből készítsd el a teát.
utolsó előttinek: mindig 1 filtert rakok 5 literbe, így egy doboz zöld tea 20 napig tart:)
utolsónak: 17 éves vagyok, és egy évvel ezelőtt nagyon zavart, hogy nem bírtam meginni 1- 2 pohárnál többet naponta. Úgy csináltam - bár nem akarattal-, hogy napközben úgy 1 litert ittam, így nem kellett wcre mennem olyan sűrűn. Este , úgy 6 után már egyáltalán nem ettem, így a gyomromat mindig folyadékkal töltöttem ki. Nem is voltam éhes. Nagyon nehéz volt áttérnem a sok ivásra. Volt, amikor hányingerem lett, amiért túl sokat ittam, utána meg rögtön pisilnem kellett:) De fél hónap, és megszokta a szervezetem, végre nem száradtam ki, és idővel már rosszul éreztem magam, mikor sokáig nem ittam:) Most már tényleg 5 liternél tartok amellett, hogy néha mást is iszok mellette:D Szerintem csak hozzá kell szoktatnod magad. Mindig fokozatosan többet kell inni, és kevesebbet enni. Ha sok türelmed van, sikerülni fog - látod, 16 évesen nekem is sikerült:D
csupa joo hatása van. :)
de ti hogy birjátok meginni? :S én csak gyümölcs vagy fekete teát iszok... de cukor nélkül szrtm :).
Az 5 liter tönkreteheti a vesét. A vese annyit dolgozik, hogy később veseproblémákhoz vezethet. Ezt nem régen olvastam egy orvos írásából. Lehet régen azt mondták igyál sokat, de mára már megváltozott ez a vélemény. Úgy mint más dolgok is, egyszer ezt mondják egyszer azt.
Mindig az arany középutat kell követni, szerintem az már nem tartozik ide, hogy 4-5 liter zöld tea, ez már inkább rekordok könyvébe való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!