Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mire lehetek allergiás, ha...

Mire lehetek allergiás, ha miután majonézt ettem émelygek, és fáj a fejem?

Figyelt kérdés
2012. márc. 8. 17:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
37%
nem kéne annyi időjárásjelentést nézni, akkor nem tudnál mindig front előtt majonézt enni
2012. márc. 8. 19:08
 12/14 A kérdező kommentje:
:DDDD
2012. márc. 8. 19:25
 13/14 anonim ***** válasza:
gyári majonéz = undorítóan sok fölösleges zsiradék (olaj). Attól simán rosszul lehetsz, én egy marék csipsztől hányingert kapok.
2012. márc. 14. 10:21
 14/14 anonim válasza:
100%

Üzenem a sok okosnak, hogy az émelygés, hányinger, fejfájás ugyan olyan allergiás tünet, mint a bőrkiütés, hasmenés. Szóval ha a majonéz természetes összetevőit egyenként végig veszed, hogy mit vált ki belőled pl. olaj, tojássárgája, ecet, cukor, mustár, só, és nincs semmi baj ezekkel külön, akkor csak azokra a mű dolgokra lehetsz allergiás, mint az aroma, antioxidáns, színezék, stb.

Ha ez igaz, próbáld kiszűrni, más mű "mártásokra" is ilyen reakcióid vannak? Akkor tuti a mű résszel vagyis a hozzáadott anyagoktól vagy rosszul.

De elsőre kipróbálhatod, hogy a házilag készített majonéztől is rosszul vagy-e. Recept: [link]

Ha igen, akkor egyenként végig kell menni mi a baj!!!

Nekem is van ilyen ételintoleranciám, a kisfiamnak is.

Lehet tejtől, vagy glükóztól is, mert azok lebontása során egy bizonyos morfin nevű anyag szabadul fel, amit egyesek szeretnek (evés utáni kábaság), vagy valaki mint Te is, "rosszul" van ettől.

Ez ételintolerancia, vagyis az ételallergia egy enyhébb lefolyása, de attól még allergiás tünet amit érzel.

Szóval hajrá, jó játékot! :)

Egyébként érdemes "semleges" étellel próbálni az egyes összetevőket. Pl saláta, és rá az olaj, majd másnap saláta rá tojás, majd másnap saláta mustárral, stb, stb. Hagy ki időt közte, hogy a felszívódás után érzel-e vagy sem.

Az ételintoleranciát csak így, vagy egy bazi drága vérvizsgálattal lehet csak kiszűrni.

Sok sikert! Remélem segítettem!

2012. márc. 15. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!