Hogyan fogyasztjátok a Camembert sajtot?
Én általában már a boltban is a régebbit keresem, áttúrom a polcot. Otthon (ha kibírom, akkor még várok vele, kb. akkor kezdem el enni, mikor vagy egy hete lejárt a szavatossága. Evés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, evés után, ami marad, azt viszont visszateszem a hűtőbe.
Sajnos egyszerre sokat nem ehetek belőle, mert penicillin-érzékeny vagyok. Pedig imádom a "büdös" sajtokat. Ha nagyon megkívánom (nem akarok várni) akkor a camembert helyett gyakran pálpusztait veszek, annak alapból meg van az a jellegzetes szaga, íze.
Ezt a részt az asajt.hu-ról idézem:
"Ennek a sajtnak sokféle arculata van, mivel érése során erőteljes változásokon megy keresztül. A boltban kapható változatok egy kezdeti állapotot tükröznek, melyeket az ínyencek otthon továbi érleléssel haladnak meg. A sajt belseje ennek során lágyul, szaga egyre inkább a "büdös sajtok" közé sorolja, esetleg a penész kiszárad, elhal a felületén - ezek a változások a fogyasztás szempontjából semmiféle problémát nem okoznak, amíg valaki jóízűen képes enni. Aromái a dió, a keserű mandula, a karalábé és még ki tudja miféle irányokba alakulhatnak ...
A fehér penész, melynek ezt a sajtot köszönhetjük penicillin faj, ezért penicillin-érzékenyeknek fogyasztása nem ajánlott!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!