Ha egy kis foltban kihullott a hajam, az utalhat cinkhiányra?
Huszonéves lány vagyok és pont elöl 2-3centis helyen kihullott a hajam :S Nem szeretném feltétlen a cinkre fogni( tudom számos más oka lehet), csak elég régóta bőrproblémákkal is küzdök, elég pattanásos a bőröm és több helyen azt olvastam, hogy ez lehet cinkhiánytól is. Illetve a hajhullás is lehet ettől.
Bár azt nem tudom, hogy ha cinkhiány, akkor csak több haj hullik, vagy foltokban is előfordulhat ez esetben a hajhullás :S
"Ami az ónhiányt illeti, az olyan elterjedt tünetben mutatkozik, mint a kopaszság a férfiaknál. Amint látom, a jelenlévők közül sokaknak szemmel látható ónhiányuk van. És ha nem szüntetjük meg ezt a hiányt minél hamarabb, süketség is kifejlődhet."
"A cinkhiány első tünete, amikor elveszítjük a szaglásunkat és ízlelő képességünket."
Ezeket a Dr. Wallach az egészségről című doksiban találtam, érdemes rákeresni (elég hosszú írás).
Köszi, de másnak is olvastam már, akiknek hasonló tünetük volt és kiderült, hogy cinkhiányosak. De semmi olyan tünetük nem volt, hogy elveszették volna mondjuk a szaglásukat vagy hasonló :S
Leginkább arra lennék kiváncsi, hogy a foltokban történő hullás utalhat-e erre? Vagy csak az, ha nagyobb mértékben hullik a haj "innen-onnan"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!