A zabpelyhet mire használjam fel? Ki-mire használja?
Figyelt kérdés
Tipp, ötlet kellene.2012. febr. 4. 22:49
1/7 anonim válasza:
én natur joghurtba szoktam tenni
2/7 anonim válasza:
zabpelyhes keksz! Az a tuti. Meg zabkása, tejben, tovább fő, mint a gríz.
3/7 anonim válasza:
Gyümölcsökkel müzlialapként tejbe, joghurtba, kakaóba, darálva és pirítva pedig kekszekbe, sütikbe. Én magában is nagyon szeretem, de lehet csak én vagyok ilyen elvetemült :) A zabkorpát pedig a grízhez hasonlóan lehet használni, ahogy az előző válaszadó is írja - isteni finom és egészséges zabkása készíthető vele, illetve egy kevés almát fahéjjal, mézzel és fehérborral vajon megpirítva és zabkorpát hozzáadva két perc alatt egészséges nasit lehet csinálni belőle.
5/7 anonim válasza:
Az én nagy kedvencem a házi műzliszelet. Össze kell keverni a zabpelyhet aszalványokkal és olajos magvakkal, valamint kevés mézzel és vízzel. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsi kell tenni, szépen elsimítani, majd 180 fokon kb. 20 percig kell sütni. Nagyon finom lesz, ráadásul egészséges is!
6/7 anonim válasza:
Zabkását szoktam készíteni.
Vizet vagy tejet felteszek forrni, beleszórom a zabpelyhet, annyit, hogy sűrű legyen, és kevergetem, míg puha nem lesz. Ízesítsd tetszés szerint, mintha tejberizs lenne.
A másik amit nagyon szeretünk az a zabpehely felfújt.
Olyasmi lesz mint a rizsfelfújt csak sokkal finomabb!
7/7 anonim válasza:
Itt 6 fincsi receptet is találsz: [link]
Sztem érdemes kipróbálni! Mind egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!