Vesebetegnek recept ötletek?
Figyelt kérdés
Tudnátok írni olyan receptet, amit egy vesebeteg is ehet? egy barátomat akarom meglepni, akinek nem müködik az egyik veséje, annyit tudok, hogy nem ehet sok tejet tojást meg ilyeneket. valami sült hús féleség jó lenne, vagy ha van valami süti recept2012. febr. 2. 10:41
1/6 anonim válasza:
www.vitalitas.hu
kiadványoknál van
2/6 anonim válasza:
Húst sem ehet sokat! Sőt elsősorban a hús az, amit nem ehet. Egyébként a legjobb megoldás, az az, ha őt vagy valamelyik közeli rokonát kérdezed!
3/6 A kérdező kommentje:
tudom hogy húsokat se ehet, (bár ezt nem teljesen értem mert vesebetegsékkekkel kapcsolatban azt irják, hogy a fehérhúsok fehérjéje a legjobb a beteg szervezetének a tej és tojás fehérjéje meg a legkönyebben emészthető- vagy ilyesmi. Igazából mindent eszik csak nem akarom hogy ha esetleg roszsul lesz akkor zzal viccelődjön hogy olyan rosszat csináltam vagy megmérgeztem :D (pl ha anyukája süt valamit és mondjuk 2 egész tojás kell bele akkor azt csinálja hogy 1 egész tojás meg a másik sárgája) meg karácsonykor is ette a halászlevelet (csak nem annyit mint amennyit szeretet volna valójában)...
2012. febr. 2. 12:48
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm az oldalt, majd ezt a krumpli levest amit ír kipróbálom :D, meg egy másik oldalon találtam csirkehússal töltött sült almát... majd anyukáját megkérdezem szereti e az ilyet
2012. febr. 2. 14:15
5/6 anonim válasza:
A vesebetegeknek is szüksége van valamennyi fehérjére, mert teljes megvonás esetén a szervezet a tartalékait kezdi lebontani (izomzat), csak minimalizálni kell a mennyiséget, hogy ezáltal a lehető legnagyobb mértékben kímélje a vese munkáját. A fehérje féleségek nem egyformán könnyen emészthetőek, ezt kell főleg figyelembe venni.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt az oldalt is :) ez a halas recept megtetszett, még éhes is lettem tőle pedig utálom a halat :D
2012. febr. 2. 15:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!