Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg ilyen sokat számít a...

Tényleg ilyen sokat számít a genetika és az, milyen neműek vagyunk?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, igyekszem minél egészségesebben táplálkozni. Anorexiás voltam, ezért híznom kellett. Igyekeztem minél kevesebb kenyeret, tésztát enni, inkább gyümölcsöt, húst, zöldséget, zabpelyhet, jogurtokat ettem. Abszolút nem eszek cukrot, se csokit, csipszet. Minden nap sportoltam valamit: volt hogy 1-2 órát sétáltam, bicikliztem, és még súlyzózom is(persze nem nyomom olyan keményen mint egy testépítő.), vagy mindet egy nap. Attól függ, mennyi szabadidőm van. Nagyjából megizmosodtam, de mégis úgy látom, hogy ismét rakódott le zsír a hasamra. Persze nem olyan szörnyen sok, de azért mégis látható.

És adott a tesóm, aki 19 éves fiú. Ő nagyjából az ellentétem: sok kenyeret eszik, nem veti meg a cukrot, sőt. Kólát is iszik, csokit is, csipszet is eszik(persze nem állandóan), és jóformán semmit nem mozog, egész nap ül, és gépezik. És mégis közepesen izmos, semmi hasa nincs, inkább sovány.

Most azért, mert ő fiú? Ez nem fair!

2012. jan. 2. 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Tekintve, hogy testképzavarod van, nézd el nekem ha nem hiszek neked a méreteket illetően! De egyébként igen, van aki sovány alkat, van aki nem. Nem nemfüggő amúgy.
2012. jan. 2. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Kedves 18 éves volt anorexiás lány!

Ha még mindig ez a gondolatmeneted, hogy egy kis zsír rakódott rád és ezért aggódsz, akkor még nem vagy teljesen gyógyult!!!

Az a lényeg hogy egészségesen táplálkozz, a cukorra ugyanúgy szüksége van a szervezetednek mint a vitaminokra, ugyanis a cukorból nyersz energiát. Leegyszerürítve: az összes sejted a cukorból táplálkozik, az agyad is és a szerveid is. Ebből következik, az hogyha nem eszel ilyen alap dolgokat, és most nem azt mondom hogy egyél csokit, hanem azt hogy egyél szénhidrátot, fehérjét, vitaminokat, zsírt kellő mértékben.

Ha nem akarsz megbetegedni, és most nem a visszaesésre gondolok, hanem azzal hogy nem eszel elég táplálékot legyengíted a szervezeted és immunrendszered, ezáltal könnyen elkaphatsz mindenféle betegségeket...

És igen a férfiak könnyebben beépítik a táplálékot az izmaikba mint a nők. A nőknek ilyen a szervezete (többek között a női hormonok miatt..amikről már biztos tanultál bioszórán) -->felhalmozzák a zsírt a testben, mert ezzel a lépéssel garantálja a test az öröklődést, vagyis ha van elég felhalmozott zsírállomány akkor szaporodóképes egy nő, és annál kisebb a valószínűsége hogy a gyereknek valamilyen genetikai vagy egyéb problémája lesz.(jó nyilván az sem tesz jót ha túlsúlyos valaki...)

Biztos te is hallottál már olyanról hogy aki nem eszik rendesen, és nagyon sovány lesz, annak a menstruációja leáll és meddő lesz, pont e miatt.

[link]

2012. jan. 2. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:
a nőkön genetikailag több zsír van
2012. jan. 2. 15:09
 4/6 A kérdező kommentje:

Már nem zavar, hogy van zsír a hasamon. Tudom, hogy kell egy bizonyos mennyiség a nőknek.

Csak szemétségnek tartom, hogy ő azt zabál amit akar, és mégse, hízik el. Persze azért örülök is neki, mert a tesóm és nem akarom, hogy neki rossz legyen.

Cukorról annyit, hogy szerintem van elég a gyümölcsökben, meg jogurtban amit eszek.

2012. jan. 2. 15:42
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem örülj neki, h normális dolgokat igyekszel enni. A tesód is jobban járna, ha nem enné azt a sok vacakot és néha mozogna is... mert most még jól néz ki, de ilyen életmód mellett majd jön idővel a pocak, meg a zsírpárnák. Én is csak 20 fölött kezdtem meghízni (pedig lány vagyok és szintén zabáltam össze-vissza minden szart). Azóta lefogytam, és én nem csak igyekszem nem enni kenyeret, tésztát, hanem egyáltalán nem eszem ezeket, ahogy a cukrot sem. Mozgok is bőven és ennek ellenére rajtam is van zsír itt-ott, aminek én kifejezetten örülök, mert ha nem lenne, akkor igen fiúsan néznék ki. A női testen amúgy is kell legyen vmennyi zsír. Attól nőies és attól egészséges.

27/N

2012. jan. 3. 18:57
 6/6 anonim válasza:
Szerintem tök egyénfüggő. Én bő 203cm vagyok, nálam aztán van hova raktározni de a hasamra istenért se rakódik semmi zsír, ellenben egy karácsonyi zaba után akkora mellkasom van mint egy kanos bivalynak. Amúgy szerintem diétákba vagy speckó étrendekbe ne állj bele, amit kívánsz amire a szervezetednek szüksége van azt úgyis érezni fogod
2012. jan. 4. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!