Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire természetes ez...

Mennyire természetes ez reflux esetén? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szóval pár hónapja szedek refluxra gyógyszert, 24 éves nő vagyok. Vannak napok amikor semmi bajom, van amikor pedig mintha nem is szednék rá semmit. Az utóbbi napokban viszont borzasztó a helyzet. Tegnap például épphogy koccintottam egy kis pezsgővel szilveszter alkalmából, és még a szénsavat is kikevertem belőle. Szorított fent a mellkasomnál, hányingerem volt, és mintha a sav fent lenne majdnem a nyelőcsövemnél. Ennyire nem bírná a gyomrom a pezsgőt, vagy ez mitől lehet? Szénsavas üdítőnél még hasonló a helyzet, de mondom, ez nem mindig jön elő.

2012. jan. 1. 12:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán ne igyál mostanában szénsavasat és alkoholt kávét sem ! Hidd el tudom miről beszélsz ,vannak rosszabb periódusok és van amikor kibírhatatlan ! Gondolom az ünnepi menü is betett most neked (nekem is ) ! Ki kell koplalni ,semmi kávé és mostanság inkább csak pirítós !
2012. jan. 1. 13:00
 2/6 anonim ***** válasza:

> Ennyire nem bírná a gyomrom a pezsgőt

Ennyire. Nekem pont ugyan ez van.

Egy pohárral ittam éjfélkor, minden bajom volt tőle...

2012. jan. 1. 13:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Egyébként most is azt érzem hogy nem egészen jó a gyomrom, pedig ma még nem is ettem. Fel is vagyok puffadva, este is fel voltam. Meg a héten többször is. Gondolom ez is a gyomortól van. Így az ünnepek alatt valóban többet és többfélét ettem, mint amit szoktam.
2012. jan. 1. 13:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok . Nekem is minden bajom van a sokféle kajától ,már a nemlétező epém is nyom ... Remélem mielőbb sikerül kikoplalnom !
2012. jan. 1. 20:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát nekem is elegem van ebből, hogy csomó dologtól bajom van. :/ Strandon például olyan szokott előjönni, hogy eszek és utána ha nyakig vízben vagyok, szorít a mellkasom. Borzasztó érzés. Én ezt is a refluxnak tudom be. Ott még nagyon elő tudnak jönni a problémáim evés hatására.
2012. jan. 2. 08:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem az orvosom ezt javasolta:

ne egyek és igyak cukrosat, ne igyak alkoholt, koffeint, szénsavas italokat, többször egyek keveset, ne dohányozzak, ne egyek későn, este ne teljesen vízszintesen feküdjek.

Életmódot is kell váltani ha refluxod van, nem elég a gyógyszert szedni. Valószínűleg tényleg betettek az ünnepek. Az elején oda kell figyelni mindenre, hogy betartsd, de később észre sem veszed. Ha pedig ilyen előfordul, akkor ajánlom a Gaviscont. (később le kell váltanod majd a rendszeresen szedett gyógyszert, mert előjönnek a mellékhatások-ez izomgörcsöket jelenthet- valamint nagyon hozzá fog szokni a szervezeted.)

20/F

2012. jan. 2. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!