Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hasmenéskor lehet enni makarónit?

Hasmenéskor lehet enni makarónit?

Figyelt kérdés
Előbb hasmenésem volt,és nem mertem makarónit enni,mert túl zsíros.Egy tál gombócos zacskós levest ettem,az baj?Ja és egy pohár vizet ittam.
2011. dec. 15. 12:40
 1/8 bánomisén ***** válasza:
Jól tetted, a makaróni eláll holnapig.
2011. dec. 15. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben főttkrumpli, keksz, száraz piritós amit javasolni szoktak, de ha nem súlyos fertőzés miatt van a hasmenés, nincs különösebb veszélye, ha nem tartasz diétát, legfeljebb egy picit prolongálod a tünetet.
2011. dec. 15. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:
ha a mai nap folyamon nem lesz többet hasmenésed akkor nyugodtan ehetsz makarónit, ha lesz akkor piritos főtt krumpli stb
2011. dec. 15. 13:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazából nekem soha nem szokott hasmenésem lenni,nem értem miért ilyen hirtelen jött.Persze még csak egyszer voltam Wc-n(hál Istennek!),szóval még jelentkezett a következő.Remélem nem is fog.Székrekedésem szokott lenni,olyan 3-4 naponta tudok.Arra gyanakszok,hogy tegnap este ettem olyan 5 óra fele makarónit és levest és 6-kor meg egy pohár teát ittam.Ja és előtte még egy narancsot.Ez az egész az miatt van,hogy délután vagyok suliba és nem tudok rendesen ebédelni,már napok óta.Tuti,hogy a narancs tett be nekem!:(
2011. dec. 15. 13:04
 5/8 A kérdező kommentje:
És este,igyak tejet,vagy inkább teát?
2011. dec. 15. 13:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Ennek semmi köze a narancshoz, ha megennél 1 kilót, az se okozna hasmenést.

Felejtsd el a makarónit meg a műlevest.

Főtt répa, főtt rizs, főtt krumpli, pirítós egész nap. Ihatsz kólát, az hasfogó hatású.

A tejtermék tilos. Tea mehet.

Ha ma már nem kell wc-re menned, akkor holnap ehetsz rendesen. Ha 1-2 nap alatt nem múlik el, akkor folytatni kell a diétát (addig is), és orvoshoz fordulni.

2011. dec. 15. 13:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Azt olvastam,hogy a banán jót tesz,az megköti a baktériumokat.Ez tényleg beválik és nem lesz tőle hasmenésem?

Légyszi,ha tudtok mondjatok még olyan kajákat,amit ehetek pl:vacsorára!Attól nem lesz bajom,ha kenyeret eszek ,valami parízerrel vagy valami mással?Általában ezeket szoktam.

2011. dec. 15. 13:49
 8/8 anonim ***** válasza:
tejet semiképp ne igyál mert attól lehet hasmenésed ( vékonybélben található a laktáz enzim ami lebontja a tejcukrot, hasmenés a laktáz enzimek száma csökken, a szervezet nem tudja a tejet megemészteni és hasmenés lesz a következménye.) nekem egyszer 2 napig intenziv hasmenésem volt, egy hét mulva ittam tejet hasmenésem lett tőle, egy hónapig nem mertem inkább tejet jghurtot meg ilyeneket enni... azóta semmi bajom a tejjelt
2011. dec. 15. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!