Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tapasztalt valaki lenmag...

Tapasztalt valaki lenmag szedése alatt hasgörcsöket?

Figyelt kérdés

Majdnem minden reggel eszem lenmagot, vagy lenmag olajat. Először mag formájában ettem, de hiába ittam rá akármennyi vizet (napi 3l-nél megálltam), kisebb-nagyobb hasgörcsöt okozott. Áttértem az olajra, hátha a mag bedagad a beleimbe. De ez is ugyanolyan. Kicsit olyan, mint amikor gyomorrontásom van, és még a hascsikarás előtti érzés. Ebben csak az a rossz, hogy kismama vagyok, és sokáig nem tudtam eldönteni, hogy a hasam görcsöl-e vagy a beleim.

Van valakinek erről tapasztalata, hasonló tünete?

2011. dec. 13. 10:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Meg szabad kérdezni, hogy miért szedsz lenmagot ill. lenmagolajat???...

Azt tudnod kell, hogyha valami erős hasgörcsöket okoz, az akár vetéléshez is vezethet!!!

Amúgy az egész lenmag erős hashajtó hatású (vetélést okozhat!) pont azért szokták szedni, mert gyorsítja az anyagcserét.

Javaslom, hogy más készítményeket fogyassz, amelyek nem ennyire drasztikus hatásúak :

- müzlit

- rost-komplexet (könnyen oldódó növényi rostok prebiotikummal)

De mindenképpen kérd ki az orvosod tanácsát, mert terhesség alatt fokozottan óvatosnak kell lenned!

2011. dec. 13. 10:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy milyen célból fogyasztod a lenmagot, de azt ugye tudod, hogy hashajtó hatású? Nagyon sokan direkt ezért fogyasztják. Ezért a hasgörcs.
2011. dec. 13. 10:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok mindkettőtöknek!

Köszönöm a válaszokat. Sajnos születésem óta problémás az emésztésem. Már mindent kipróbáltam, de semmi nem segített. Régebben is ettem lent, semmi bajom nem volt tőle, még csak az "ürítés" sem vált rendszeressé, sőt, még csak meg sem mozgatott. A terhesség előtt is csak 1,5 hetente volt székletem, általában szorulással. 35 éves vagyok, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ment életemben a hasam. Most a 29. hétben járok, gondolom ezért érzem a görcsöket, vagy ezért jobban. Eddig nem is görcsöltem, de a múlt héten elkaptam valami vírust, és kicsit meg is erőltettem magam, bekeményedett a hasam, így fekszem egy hete. Kaptam gyógyszert, lazítót, hétvégén nem ettem lent, tegnap és ma viszont igen, és azóta érzem, hogy görcsöl a hasam, függetlenül attól, hogy már nem keményedik. Így jöttem rá, hogy a lentől... Egyébként én úgy tudtam, csak székletlazító. Mindenesetre felfüggesztem a szedését. Sajnos nem tudom, mivel pótoljam, mert a müzlik, rostok nálam hatástalanok. Csak teljes kiőrlésű kenyeret eszek, ami én sütök, és napi 3 l vizet iszom. Cukor helyett méz, sok rost, sok gyümölcs, zöldség, úgy érzem, mindent megteszek :( Mindenesetre köszönöm hogy megerősítettek ebben. Minden jót nektek!

2011. dec. 13. 16:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy tudom, hogy a hasgörcs vetélést okoz, ezért is írtam itt a fórumban, mert megijedtem. Nem szeretnék idő előtt megszülni, 29 hétre meg főleg nem :-O
2011. dec. 13. 16:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Bár már megoldódott a problémád remélhetőleg..a lenmagolaj nagyon jó választás,ha valakinek görcsöt okoz vagy hasmenést,mindig este,lefekvés előtt javaslom a bevételét.Ha ez nem jön be,a C-vitamin is jó székletlazító,megfelelő mennyiségben.A kávé is hozhat megoldást(akár a cikória tartalmú is).
2012. ápr. 22. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!