Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A taplalek kiegeszitoknek...

A taplalek kiegeszitoknek milyen mellekhatasai lehetnek a szervezetre?

Figyelt kérdés
20 eves lany vagyok es Scitec nutrition termeket (Proteine Delite) hasznalok 1 hete, sulyzos edzes mellett. A sok internetes cikk miatt kicsit felni ekzdtem hogy akar valami bajom is lehet ettol. Lehetseges ez?
2011. dec. 9. 13:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem kell mindentől megijedni, sokk cikk túlzás vagy néha egy lejárató kampány. Ha egymástól független informáicóforrásból is rosszat olvasol, akkor érdemes elgondolkodni.

Én most az amerikai gyártmányú szerekről olvastam nem túl kedvezőeket. Nem a feltüntetett összetételük, hanem a szennyezettségük miatt. Nem egyben találtak: higany, arzén, kadmium anyagokat nyomokban...és ebben az a nagyon veszélyes, hogy ezeket a szereket naponta rendszeresen szedik, tehát a sok kicsi elve sokra megy és akkor van baj. Légy körültekintő mielőtt bármit is vásárolsz.

2011. dec. 9. 14:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Arra figyelj oda,hogy csak az OÉTI által ellenőrzött tápkieget használj.

"A termékek étrend-kiegészítő megnevezéssel hozhatók kereskedelmi forgalomba, melyhez kapcsolódóan jelölni kell a jellemző tápanyagcsoportok vagy összetevők nevét, vagy utalást a tápanyagok vagy összetevők jellegére.

Fel kell tűntetni a készítmény napi fogyasztásra ajánlott mennyiségét; figyelmeztetést, hogy a fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl, illetve hogy a termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.

Arra vonatkozó állítást is el kell helyezni, hogy az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot."

Ez vonatkozik a protein termékekre is.ha fel vannak tüntetve a csomagoláson a felsorolt dolgok,akkor be van jelentve OÉTI-nél.

Ne lépd túl a napi ajánlott mennyiséget.és azt tanácsolom,hogy a protein beviteled csak edzés után legyen protein turmixból,a többi étkezést ragyogóan meg lehet oldani szilárd protein forrásból,pl.:hal,sovány túró,szárnyasok,marhahús,növényi proteinek közül pedig:Bab,borsó,lencse.

2011. dec. 9. 16:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen.
2011. dec. 9. 18:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Nagyobb oltogatásra számítottam a kérdés kapcsán, nem is akartam első válaszoló lenni, de örülök, hogy ez elmaradt. Mármint az oltogatás.

A fehérje és/vagy szénhidrát tartalmú táplálékkiegészítőknek nincs igazán mellékhatása. Persze ha eszetlenül használja valaki el lehet hízni tőlük, de ez eléggé szélsőséges esetekben történik csak.

Az első válaszoló információit viszont megfontolnám a helyedben. Én valahogy zsigerből fanyalgok az amcsi import cuccokra, és kiemelném, amit használsz nagyon rossz ár/érték aránnyal bír. Ez persze csak az én megítélésem és véleményem.

A második válaszoló is alaposan körüljárta a témát, csak egy dologgal egészíteném ki: tyúktojás. Rendkívül dús fehérjében, és ami szintén fontos, olcsó. Azért napi szinten nem mindenki tud csirkemellet, tonhalat enni. Ellenben három-négy főtt tojás naponta nem komoly tétel, és jelentős mennyiségű, természetes protein nyerhető vele. Szerintem főzve a legjobb, ráadásul ha zsírt nem akarsz bevinni, akkor úgy könnyebb elkülöníteni a sárgáját ami azt is tartalmaz.

Edzéshez való egyéb táplálékkiegészítőkről szívesen leírok még pár gondolatot, ha van rá igényed.

2011. dec. 9. 23:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Tejbegrízeskenyér

Hát persze,A tojás!:) volt is egy olyan érzésem,hogy kihagytam valamit.

oltás még azért nem volt idáig,mert nem tévedtek ide a sport-mozgás kategóriából a mindentudó neves testépítők:)

2011. dec. 10. 08:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Tejbegrízeskenyér, szivesen meghallgatom es varom tovabbi tanacsaidat.
2011. dec. 10. 09:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Elsősorban tisztázni kell a célt. Fogyás, erősödés, izomépítés, állóképesség növelés. Azt sem ártana tudnom, hogy mivel foglalkozol, iskola, ha munka akkor milyen jellegű.

A C-vitamint mindenképp ajánlanám, alap vitamin, arra mindenkinek szüksége van. Jó ár érték arányt a C-vitamin por képvisel, a gyógyszertárakból most vonták ki(vigye el őket az ördög). Webshopokban, vitaminboltokban viszont még hozzá lehet jutni, sokba kerül, de sokáig is elég.

A Q10 még egy olyan dolog, ami bármilyen életvitelnél fontos. Sajnos aránylag drága, de mindenképp megéri az árát, olvass utána neten, szerintem az hamar meg fog győzni.

Szép napot!

2011. dec. 10. 13:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Koszi a segitseget.
2011. dec. 10. 15:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát, nincs mit. Mármint ennél nagyobb falatra számítottam, úgyhogy még tényleg nincs mit. :|
2011. dec. 10. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!